“Ontdek Alle Belgische Biobieren En Maak Er Zelf De Heerlijkste Gerechten Mee
Hoi
Ik ben Elke en ik heb een passie voor heerlijk eten, eco- en biologisch leven en…bier!
Toen mijn passie voor ecologisch en biologisch leven begon, heb ik besloten om mijn reguliere biertje te vervangen door een biobiertje. Waarom? Vanwege de volle smaak, vrij van chemische rotzooi, enz…
“Passie voor bier, passie voor eco, passie voor smaak!”
Door mijn passie voor het ecologische ben ik het tijdschrift Visita gestart. Toen ik daarvoor enkele biobrouwerijen bezocht, ervaarde ik de enorme passie van deze brouwers. Sommige omdat ze zelf ook ecologisch in het leven stonden, anderen omdat ze het vanzelfsprekend vinden om met natuurlijke producten te werken omdat dat de smaak van het bier ten goede komt. En gelijk hebben ze!
Bierland België
Ik kwam er ook achter dat België als bierland toch niet meer zo trots is op zijn eigen bier, ondanks de eeuwenoude traditie. En ook dat de Belg nog helemaal niet zo bekend is met het fenomeen biobier. Ondanks het feit dat het een stuk gezonder is voor je lichaam (en geest) en de smaak zeer zeker die van de reguliere bieren overstijgt. Iedere ware bierliefhebber zal erkennen dat biobieren heel wat te bieden hebben op alle mogelijke manieren. Bovendien is er voor ieder wat wils; van licht dorststillend tot zwaar en van witbier tot donkerbruin. Daarom ook dat ik deze bieren ben gaan bundelen in een mooi en overzichtelijk ebook.
Maar ik wilde meer.
“Bier in een gerecht verwerken is niet evident”
Zoals ik in het begin al aanhaalde, houd ik ook van lekker eten (wie niet denk ik dan). Bier combineren met voeding leek me in eerste instantie niet zo evident, maar ik ben – samen met mijn man – volop gaan experimenteren. En op die manier zijn er verrassend lekkere gerechten ontstaan.
Ook enkele andere koks met een voorliefde voor plantaardig koken gingen voor dit ebook met biobier aan de slag. Zo zijn we samen tot een aantal gerechten gekomen waarbij ik mijn vingers smakelijk heb afgelikt, en waarvan ik zeker weet dat jij hetzelfde zal doen
Belgische Biobieren – het ebook
- Alle Belgische biobieren voorgesteld met alle bijhorende informatie over smaak, karakter, alcoholpercentage, enz.
- Waarom brouwers voor biologische ingrediënten kiezen.
- Wat de korte keten is.
- Hoe je heerlijke gerechten met biobier kan maken.
- Hoe je bier in desserts kan verwerken.
- Waarom sommige brouwerijen zweren bij bio.
- …
Belgische biobieren is een zeer compleet e-boek over de rijke – maar nog te weinig bekende – biobiercultuur in ons kleine landje.
Een overzichtelijke indeling van alle Belgische biologische bieren, inclusief allerlei heerlijke recepten + foto’s van verrassende gerechten. Deze recepten zijn gedeeltelijk van mijn hand en die van mijn man (Stijn De Kock), maar ook van koks zoals Kevin Storms (Foodstorms, ex-Avalon), Tino Don Porto Carero (VivaVega!/The Loving Hut Express), Iete Heytens (Maya Seitan), Leentje Speybroeck (Avalon), Tim De Roeck (voor Eva vzw), Silke Desaever, Evi Kindermans, Sara Surinx, Isabel Van Bergen en Lynn Van Kerckhoven.
Voor wie is dit boek geschikt?
-
Liefhebbers van Belgische bieren en bierfanaten in het algemeen.
-
Iedereen die wil ontdekken hoe ze met bier heerlijk kunnen koken.
-
Personen die biologisch leven en willen genieten van een biertje.
-
Vegetariërs en veganisten en ook personen met een lactose-intolerantie die wel eens een biertje lusten (want alle recepten zijn 100% plantaardig en dus zuivelvrij)
-
Wie de voordelen van biologische bieren wil ontdekken.
- Wie meer te weten wil komen over de biologische brouwerijen zelf.
- …
Bonus
Belgische Biobieren is NU verkrijgbaar als download. Bovendien kan je dan ook gratis een afzonderlijke pdf downloaden met daarin enkel de recepten (ingrediënten en bereiding) van elk biergerecht. Die kan je eenvoudig uitprinten zonder al te veel inkt te verspillen aan foto’s en kleuren.
Bovendien krijg je gratis het e-boek “17 verrassende manieren om bier te gebruiken”. Hier ontdek je wat je nog allemaal met bier kan, behalve het opdrinken
Overzicht Belgische Biobieren
- Korte geschiedenis van bier
- Waarom bio?
- Overzicht van alle Belgische biobieren
- Hoe je bieren bij je gerechten gebruikt
- Manieren hoe je met bieren kan koken
- 17 overheerlijke recepten met bier
- 180 pagina’s tellend mooi geïllustreerd e-book
Slechts €17.
Bonus: gratis printbare en inktbesparende versie van de recepten.
Bonus: Levenslang gratis updates van het boek.
Bonus: Gratis e-boek “17 verrassende manieren om bier te gebruiken”.
Nog niet overtuigd?
Hier enkel reacties op het boek Belgische Biobieren
Dit is een zeer mooi initiatief, Elke! Bovendien is het een mooi vormgegeven e-book vol interessante info en aangevuld met leuke recepten. Als Zytholoog in spe kan ik dit enkel maar toejuichen! !
Luc Coppens
Als studerend bierkenner heb ik me het boek direct aangeschaft. Goed opgevat, duidelijke omschrijvingen en leuk te lezen. De recepten geven een leuke meerwaarde aan dit boek. Blij dat ik het leren kennen heb. Een aanrader dus voor iedereen die van het lekkere gerstenat houdt.
Ivo
Mooi boek, zeker weten. Spijtig alleen in digitale vorm?, had wel graag een tastbaar boek.
Jan Hellemans