Cauliflower wings zijn een alternatief voor chicken wings, maar dan gezonder én zonder dierenleed.
Ik maakte al vaker bloemkool uit de oven maar deze is net wat krokanter en pitter dan de andere versies die ik eerder maakte.
Je kan deze met een dipsausje serveren als avondsnack. Er zijn tegenwoordig heel wat lekkere vegan sausjes verkrijgbaar (en ook afschuwelijk slechte) of je kan er zelf maken zoals de recepten uit ons ebook Vegan Sauzen.
Wat je ook kan doen is de bloemkool wings tussen een taco of opgerolde wrap eten samen met andere groenten zoals sla, geraspte wortel, geraspte rode kool,…
Maar je kan ook zoals wij deden deze als maaltijd eten. Hiervoor kookte ik rijst die ik vervolgens opbakte samen met wat kikkererwten. Daarbij aten we nog een slaatje. Of je kan een bowl maken met een variatie aan ingrediënten.
Ingrediënten saus
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snij de bloemkool in kleine roosjes.
Meng de bloem, sojamelk en de kruiden in een grote kom.
Voeg de bloemkoolroosjes aan het papje toe en zet goed onder elkaar zodat er beslag rond elk bloemkoolroosje hangt.
Doe paneermeel in een diep bord en haal elk roosje erdoor. Leg vervolgens alle stukjes bloemkool op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de bloemkool gedurende 20 minuten.
Maak ondertussen de saus door alle ingrediënten in een kommetje te mengen.
Zodra de bloemkool uit de oven komt draai je alle stukjes om (zodat ook de andere kant goed gebakken kan worden) Smeer vervolgens alle roosjes in met de saus door middel van een bakkwast.
Plaats de bakplaat opnieuw in de oven voor 20 minuten.
Afhankelijk van je oven en de grootte van de bloemkoolroosjes moeten deze langer of korter bakken. Prik af en toe eens in de bloemkool om te voelen of het al gaar is.
Heb je nog wat van het beslag over, dan kan je een ui in schijven snijden en deze met beslag voorzien en ook in de oven duwen.
Lijkt het je een lekker recept, of heb je zoiets al vaker gegeten? Laat het me gerust weten via een reactie onderaan deze pagina.
Koken is al lang niet meer het verplichte dagelijkse ritueel puur om ons te voeden.…
Steeds meer mensen zoeken naar plantaardige alternatieven voor vlees, zuivel en eieren. Misschien wil je…
Wij zijn ondertussen al een tijdje de navulbare, duurzame en 100% natuurlijke deodorant van WILD…
Je weet vast wel dat bier goed samengaat met bepaalde gerechten, maar heb je gehoord…
Als fanatieke kok heb je natuurlijk een goed uitgeruste keuken nodig. Hoe beter jouw keuken…
Bij de populaire Nederlandse winkelketen HEMA vind je een ruim aanbod hoogwaardige pannen en stijlvol…
View Comments
Hoi Elke,
Het lijkt mij ook een super lekkere maaltijd maar ook als snack zoals je schrijft.
Bedankt
Hallo Elke,
Lijkt me heerlijk recept! Ga het zeker uitproberen.
Groetjes uit Nederland,
Hilde