Bloemkool “cauliflower wings” – vegan recept

Bloemkool cauliflower wings vegan recept

Cauliflower wings zijn een alternatief voor chicken wings, maar dan gezonder én zonder dierenleed.

Ik maakte al vaker bloemkool uit de oven maar deze is net wat krokanter en pitter dan de andere versies die ik eerder maakte.

Je kan deze met een dipsausje serveren als avondsnack. Er zijn tegenwoordig heel wat lekkere vegan sausjes verkrijgbaar (en ook afschuwelijk slechte) of je kan er zelf maken zoals de recepten uit ons ebook Vegan Sauzen.

Wat je ook kan doen is de bloemkool wings tussen een taco of opgerolde wrap eten samen met andere groenten zoals sla, geraspte wortel, geraspte rode kool,…

Maar je kan ook zoals wij deden deze als maaltijd eten. Hiervoor kookte ik rijst die ik vervolgens opbakte samen met wat kikkererwten. Daarbij aten we nog een slaatje. Of je kan een bowl maken met een variatie aan ingrediënten.

Recept cauliflower buffalo wings

  • 1 bloemkool
  • 100 gram bloem (je kan ook kikkererwtenmeel gebruiken)
  • 180 ml sojamelk (ik gebruik deze)
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • Snuifje zout
  • Paneermeel of panko

Ingrediënten saus

  • 70 gram tomatenpuree
  • 1 el olijfolie
  • 30 ml water
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl ahornsiroop
  • 1 tl appelazijn
  • 1 tl sambal
  • Peper naar smaak

Vegan buffalo bloemkool wings bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snij de bloemkool in kleine roosjes.

Meng de bloem, sojamelk en de kruiden in een grote kom.

Voeg de bloemkoolroosjes aan het papje toe en zet goed onder elkaar zodat er beslag rond elk bloemkoolroosje hangt.

Bloemkool paneren

Doe paneermeel in een diep bord en haal elk roosje erdoor. Leg vervolgens alle stukjes bloemkool op een met bakpapier beklede bakplaat.

Bak de bloemkool gedurende 20 minuten.

Maak ondertussen de saus door alle ingrediënten in een kommetje te mengen.

Buffalo saus

Zodra de bloemkool uit de oven komt draai je alle stukjes om (zodat ook de andere kant goed gebakken kan worden) Smeer vervolgens alle roosjes in met de saus door middel van een bakkwast.

Plaats de bakplaat opnieuw in de oven voor 20 minuten.

Afhankelijk van je oven en de grootte van de bloemkoolroosjes moeten deze langer of korter bakken. Prik af en toe eens in de bloemkool om te voelen of het al gaar is.

Heb je nog wat van het beslag over, dan kan je een ui in schijven snijden en deze met beslag voorzien en ook in de oven duwen.

Lijkt het je een lekker recept, of heb je zoiets al vaker gegeten? Laat het me gerust weten via een reactie onderaan deze pagina.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

2 reacties

Praat lekker mee ...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • vegan kookboeken
  • Meest recente berichten

  • Recente reacties

  • Ook lezen?

    Verse frieten in de airfryer

    Verse frieten in de airfryer

    Verse frieten in de airfryer zijn gezonder dan in de friteuse en lekkerder dan diepvriesfriet. Je denkt misschien dat dit veel extra werk is, je