Buzzy review – makkelijk je eigen kiemgroenten kweken

Buzzy review kiempot

In deze Buzzy review vertel ik waarom ik de kiempot heb gekocht en wat mijn ervaring ermee is.

Buzzy kiempotje mijn ervaring

Ik heb recent een kiempotje van Buzzy Organic sprouting gekocht. Voorheen kiemde ik ook wel eens zaden en nam daarvoor een leeg glazen potje van bijvoorbeeld bonen die we gegeten hadden.

Ofwel prikte ik dan gaatje in het deksel ofwel nam ik een doekje dat ik bevestigde met een rekker. Meestal liep het water er niet goed uit en ook het schuin zetten van zo’n pot was niet evident. Het was altijd wel een gedoe, waardoor ik eigenlijk maar heel weinig zaden ging laten ontkiemen.

Een paar weken geleden kocht ik al een zakje biologische kiemgroenten van Buzzy in de verpakkingsvrije winkel. Ik had ze nog steeds niet ontkiemd. Ik kom er wekelijks en besloot één van de volgende keren ook een kiempotje aan te schaffen.

In het potje zat ook een klein zakje met taugé zaden waarmee ik onmiddellijk aan de slag ben gegaan. Een weekje later zit ik van heerlijke kiemen te genieten. Ik heb ze al op een salade, broodje en op de pizza gedaan en het zou ook nog in de wok kunnen.

Buzzy kiempot posities

Ik vind het Buzzy kiempotje heel makkelijk in gebruik. Het is een ronde pot maar aan de zijkanten is er ook een recht stuk waardoor je de pot schuin kan zetten. Het is nu een stuk eenvoudiger om de kiemen te spoelen waardoor ik het ook regelmatig doe. Ik weet nu al zeker dat ik veel meer kiemgroenten ga eten dan voorheen. Geen gedoe meer.

Ik ga nog een extra potje aanschaffen zodat er nieuwe kiemen kunnen groeien terwijl ik van de andere aan het eten ben.

Het zakje kiemgroenten dat ik kocht is een salade mix en bevat een mengeling van taugé, alfalfa, linzen, fenegriek en gele mosterd. Het zijn biologische zaden, dus je krijgt heel wat goede voedingsstoffen binnen zonder chemicaliën.

Hoe werkt Buzzy?

Kiemgroenten maken met een kiempotje van Buzzy gaat heel makkelijk. Je doet er een eetlepel kiemzaden in. Dit lijkt heel weinig, maar je zal merken dat na een week het hele potje gevuld is.

Je voegt er lauw water aan toe en dit heb ik zo een nacht laten staan en daarna heb ik het water afgegoten. Je kan de pot op kamertemperatuur laten staan. Ik heb deze op de vensterbank geplaatst.

Dagelijks spoel je 2 à 3 keer met water. Je giet het water dus steeds weer weg en dat gaat heel makkelijk door het deksel met zeef.

Na een week zijn de kiemen groot genoeg gegroeid en zal het hele potje vol zitten. Je kan ze nu onmiddellijk eten of je laat ze op een bord drogen om ze vervolgens nog een paar dagen in de koelkast te bewaren.

Buzzy kiempot

Buzzy kiempotten

Behalve het losse glazen potje heeft Buzzy nog meer kiempotten waaruit je kan kiezen. Zo hebben ze ook een duopot waarbij je twee glazen potjes hebt met daarbij een rekje waar je ze in kan zetten.

Wil je heel wat kiemgroenten eten dan kan je ook kiezen om een kiemtoren aan te schaffen. Hierbij heb je 3 lagen waarin je tegelijk kiemen kan kweken. In het bovenste bakje doe je dan het water wat er doorheen sijpelt zodat elke laag vochtig genoeg is om te ontkiemen.

Buzzy zaden

De zaden van Buzzy zijn niet genetisch gemanipuleerd. Behalve de kiemgroenten hebben ze ook bloemenzaad en zaad om je eigen groenten en kruiden te kweken.

Niet alles maar een deel van de zaden zijn wel biologisch. Enkele voorbeelden: zonnebloem, goudsbloem, boerenkool, mais, tomaat, rucola, courgette, salie, sla, wortel, …

Conclusie Buzzy review

Zelf ben ik dus heel tevreden van mijn nieuwste aanwinst: de Buzzy kiempot. Ik ga er dus nog een tweede bijbestellen. Doordat het zo makkelijk te spoelen is met het speciale deksel met gaas is het heel handig in gebruik waardoor ik veel meer kiemgroenten ga maken en dus wat extra gezonds aan mijn maaltijden kan toevoegen.

Ken jij de kiempotjes of zaden van Buzzy al? Lijkt het je ook leuk om met kiemen aan de slag te gaan? Laat het me zeker weten in een reactie onderaan deze pagina.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

Praat lekker mee ...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • vegan kookboeken
  • Meest recente berichten

  • Recente reacties

  • Ook lezen?

    Download gratis weekmenu

    vegan weekmenu