Chili sin carne

Chili sin carne

Hey, foodlovers!

Ik weet niet of het jullie opgevallen is, maar de herfst is nu echt onherroepelijk in het land. De voorbije dagen was het vaak rennen om niet doorweekt thuis te komen en stond er meer dan eens een paar schoenen te drogen op de verwarming. Maar niet getreurd; bij de herfst horen ook heel wat fijne dingen!

Een van die dingen is voor mij simpelweg het idee om niet naar buiten te hoeven. Het regent, het is koud,… niemand neemt het je kwalijk als je vanavond kiest voor een avondje bankhangen met je favoriete TV-serie of dat boek dat je al zo lang wilde lezen.

Bij een zo’n avondje hoort wat mij betreft steevast een eenpansgerecht. Zo’n gerecht waar je een kom tot aan de rand mee vult om die daarna schaamteloos leeg te lepelen. (Mes en vork? Te veel moeite!) Vandaag deel ik daarom met veel plezier mijn recept voor een kruidige chili sin carne met jullie. Een eenvoudig klaar te maken topper die nooit teleurstelt! Wat vinden jullie fijn aan de herfst?

Chili sin carne – het recept

Ingrediënten

voor 4 personen

  • 1 eetlepel kokosolie (bij voorkeur ontgeurd)
  • 1 rode ui
  • 1 rode peper, zonder zaadlijsten (fijn gesneden)
  • 1 teentje look
  • 1 bakje van ca. 200 g vegetarisch gehakt (soja/seitan/…)
  • 1 rode paprika (in blokjes gesneden)
  • 1 bokaaltje kidneybonen (uitgelekt)
  • 1 bokaaltje mais (uitgelekt)
  • 500g tomatensaus/ passata (gezeefde tomaten)
  • Zacht paprikapoeder & komijn OF kant-en-klare kruidenmix voor taco’s
    (Erbij gooien wat je zelf lekker vindt werkt hier prima!)
  • Plantaardige room
  • Mais- of bloemtortillas

Werkwijze

  1. Snipper de ui en snijd de look fijn.
  2. Verhit de olie in een grote pan en fruit hierin de ui en de look.
  3. Voeg hier de rode peper en de paprika aan toe en roer even goed door.
  4. Voeg de uitgelekte kidneybonen en mais toe en verwarm al roerend gedurende enkele minuten. Om de groentjes een pittige bite te geven voeg je best nu al wat kruiden toe aan je mengsel.
  5. Voeg de passata toe en kruid nog even lekker bij. Laat het mengsel gedurende een tiental minuten lekker doorpruttelen en roer regelmatig goed door.
  6. Serveer in een kommetje, eventueel afgewerkt met een beetje plantaardige room en een mais- of bloemtortilla.

Heb jij ook zin in een beetje pit en een chili sin carne? Laat het hierbij zeker even weten 🙂

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

Eén reactie

Praat lekker mee ...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • vegan kookboeken
  • Meest recente berichten

  • Recente reacties

  • Ook lezen?

    Stamppot van snijbiet - warmoesstoemp - vegan recept

    Stamppot van snijbiet (vegan recept)

    Hierbij deel ik graag een simpel recept voor stamppot van snijbiet oftewel warmoesstoemp. Ik haal mijn groenten bij een verpakkingsvrije winkel in mijn buurt en