Daantje food & drinks in Dordrecht

Daantje Food & drinks in Dordrecht - vegan restaurant

Daniëlle Vol begon in 2013 met Daantje, wat eerst catering was. In 2015 kwam daar een lunchroom bij en een half jaar later werd dat al uitgebreid naar de avonduren in het weekend.

Daantje bestaat uit 2 onderdelen:

 • Daantje kookt vega: catering
 • Daantje food & drinks: een volledig veganistisch restaurant in Dordrecht.

Op Vegfest eind 2018 stonden wij van Veganistisch Koken met een stand met onze No Milky Way boeken. De zondag werden ook de vegan awards uitgereikt. Zelf waren we ook genomineerd voor beste kookboek, maar hadden net naast de prijs gegrepen, 3de plek voor ons. Daantje haalde wel de trofee binnen in de categorie “Beste vegan cateraar”.

Een tijdje geleden zag ik Daniëlle ook nog bij Oproer in Utrecht. Het was leuk haar daar te spreken en ik zei dat ik al lang van plan was om te komen eten. Nu is Dordrecht niet de plek waar ik wekelijks kom, dus ik was er jammer genoeg nog niet geraakt.

Afgelopen vrijdag moest ik in Scheveningen zijn voor een seminar. Voor ‘s middags had ik mijn lunch bij en ook wat bananen voor tussendoor. Voor ‘s avonds moest ik wel nog eten zoeken. Toen ik de terugweg checkte, zal ik dat Dordrecht ongeveer halfweg op de route lag. Ideaal dacht ik, dan kan ik eindelijk eens bij Daantje gaan eten.

Dordrecht, Daantje

Eten bij Daantje in Dordrecht

Standaard krijg je oatly havermelk bij je cappucino of latte, maar je kan ook kiezen voor een andere pantaardige melk.

Menukaart bij Daantje

Als lunch kan je soep, een broodje (kroket) of salade eten. Het broodje vegan brie wil ik zeker ook nog eens uitproberen.

Als diner heb je keuze uit heel wat vegan burgers waaronder the Dutch Weedburger, no-fish & chips, kapsalon en op donderdag, vrijdag en zaterdag kan je ook kiezen voor the bowl of soul. Elke week een ander thema. Deze week was het de Cubaanse bowl. Daar ging ik voor.

Bowl of Soul bij Daantje

Hierbij dronk ik de heerlijke IPA Elvis Juice van Brewdog.

Brewdog Elvis Juice

Ik had nadien nog trek in iets en alhoewel de dessertjes er heerlijk uitzagen, had ik toch meer zin in iets hartig.

Desserts bij Daantje

Maar 8 bitterballen, dat leek me nu ook wat veel 😉 Gelukkig mocht ik een halve portie met 4 bitterballen van de vegetarische slager.

halve portie bitterballen van de Vegetarische slager bij Daantje

Daniëlle liet me nog zien dat onze boeken ook in hun kast stonden. Heel erg leuk! We gingen nog samen op de foto.

Elke Aerts en Daniëlle Vol met de kookboeken No Milky Way

Alles wat op de kaart staat kan je ook gaan afhalen. Handig als je in de buurt woont en geen zin of tijd hebt om te koken.

Dordrecht zelf bleek ook mooi te zijn zag ik bij het doorrijden. En misschien ook leuk om eens te combineren met Nationaal park De Biesbosch. Dan breng ik zeker nog eens een bezoekje aan Daantje 🙂

Interieur bij Daantje

Daantje Food & drinks
Nieuwstraat 25
3311 XR Dordrecht

Open:
woe en zo: 12-17u
do – vrij – za: 12-21u

Ben jij al eens gaan eten bij Daantje? Laat dan zeker een reactie achter hier onderaan.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

3 reacties

 1. Wij eten regelmatig bij Daantje Food & Drinks. Heerlijk eten en steeds verrassend! Vriendelijke bediening, kortom; wij komen er graag.

Praat lekker mee ...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • vegan kookboeken
 • Meest recente berichten

 • Recente reacties

 • Ook lezen?

  Vegans op vakantie in La Roche Ardennen

  Vegans op vakantie in de Ardennen

  Afgelopen week gingen we een paar daagjes naar de Ardennen, La Roche om precies te zien. We hadden een leuk appartement gevonden om te verblijven.

  The Avocado Show Amsterdam

  The Avocado Show

  Mijn vriend deed in november mee aan tryvegan en om zichzelf te belonen wilde hij graag naar de Vegan Junkfood Bar. Die gerechten die hij

  Download gratis weekmenu

  vegan weekmenu