Grizz energy gum (review & test): Geeft het echt meer energie?

Grizz energy gum review

Mijn vriend kreeg Grizz energy gum toegestuurd  voor een review en test voor zijn sportwebsite. Aangezien deze kauwgom ook vegan is, leek het me leuk om er ook iets over te schrijven voor Veganistisch Koken. Eerst wat meer info over dit energieproduct en daarna onze ervaring ermee.

Grizz energy gum info

Er bestaan heel wat energyproducten zoals energiedrankjes, energierepen, sportgelletjes,… Wat je echter niet vaak tegenkomt is energiekauwgom.

Grizz energy gum is een kauwgom die je energie kan geven tijdens het sporten, op een vermoeiende (werk)dag of tijdens het studeren.

De kauwgom bevat hiervoor 80 mg caffeine, 20 mg taurine en 20 mg guarana. Dat zijn ingrediënten die je ook vaak in energiedrankjes tegen komt. Grizz is bovendien vegan, glutenvrij, suikervrij (gezoet met xylitol, geen aspartaam) en vetvrij.

De kauwgoms van Grizz zitten per 7 verpakt in 1 pakje. Je kan deze via bol bestellen per pak, 4 pakjes, 10 pakjes of zelfs per 15 pakjes.

Grizz is opgericht door een oud-alpinist, een ex-professioneel danser en een PhD in Integrated Health Sciences.

Voordelen Grizz energy gum

De kauwgom geeft je niet alleen meer energie, het helpt ook je spieren te herstellen na het sporten. Het helpt ook om de vetverbranding beter in gang te zetten en het bevorderd de bloeddoorstroming in je lichaam.

 • Meer energie
 • Betere focus
 • Concentratie
 • Meer uithoudingsvermogen
 • Verhoogt calorieverbranding
 • Stimuleert bloeddoorstroming
 • Meer zuurstof in het lichaam
 • Sneller spierherstel
 • Meer dopamine
 • Minder pijn voelen

Snelle werking

Doordat Grizz een kauwgom is worden de werkzame stoffen opgenomen via het speeksel. Hierdoor komt het onmiddellijk in de bloedbaan terecht waardoor het effect veel sneller is dan bij een drankje of reep. Daarbij moet het eerst nog door de maag verwerkt worden.

In 5 minuten al voel je dat je meer energie krijgt.

Prijs

Wij hebben even naar de prijs per gum gekeken en kwamen tot de conclusie dat Grizz een heel stuk goedkoper is dan als je een energiedrankje of energiereep gebruikt. Daarvan zit de prijs vaak tussen de €1-€3. Eén Grizz energy gum kost slechts €0,35.

Dopingvrij

Ben je een topsporter of doe je mee aan wedstrijden dan hoef je je geen zorgen te maken om Grizz te gebruiken. Het is dan zeker belangrijk dat je geen verboden middelen gebruikt en gelukkig valt Grizz hier niet onder. Het staat namelijk officieel geregistreerd op de NZVT-lijst. NTZT staat voor Nederlands Zekerheidssysteem Voedingssupplementen Topsport.

Makkelijk mee te nemen

Een kauwgom is klein waardoor het makkelijk mee te nemen is. Je kan van het pakje een stuk af knippen zodat je één kauwgom kan meenemen onderweg. Zeker bij het sporten waarbij je beperkt bent in wat je kan meenemen is dat heel handig. Het neemt dus veel minder plaats in dan energiedrankjes, – repen of – gelletjes. 

Suikervrij

Gebruik je een gelletje of energiedrank dan krijg je meestal ook bakken vol met suiker binnen. Niet alleen heel ongezond, na de opflakkering krijg je ook een even harde dip achteraf. Aangezien Grizz energy gum geen suiker bevat ervaar je ook geen dip. Gelukkig gebruiken ze ook geen aspartaam maar wel xylitol als zoetmiddel.

Gebruik van Grizz

Wanneer, hoe en hoeveel moet je van Grizz gebruiken?

Wanneer

Grizz kan je zowel gebruiken tijdens het sporten, maar ook voor meer concentratie tijdens je werkzaamheden of als je onderweg bent. 

Sport

Doordat Grizz energy gum de bloeddoorstroom stimuleert en er hierdoor meer zuurstof in je lichaam komt zal je meer energie ervaren tijdens het sporten. Ook nadien kan je er nog een voordeel bij ervaren aangezien het krachtenstel bevorderd wordt. Pijn aan je spieren zal verminderen en je zal je sneller terug fris voelen na een intensieve sportbeurt.

Autorit

Veel ongelukken gebeuren door mensen die moe achter het stuur kruipen. Slecht geslapen en toch vroeg op moeten om naar werk te gaan zorgt ervoor dat je veel minder gefocust op de baan bent. Of na een lange dag werken of feesten terug naar huis rijden, of een lange vakantierit, dan kunnen de ogen al eens toevallen.

Ik hoor regelmatig dat mensen die een lange rit voor de boeg hebben heel wat energiedrankjes meenemen of ze stoppen bij zowat elk tankstation om een straffe koffie te drinken. Die energiedrankjes zitten meestal bomvol suiker en van al die koffie moet je de hele tijd naar het toilet. Voor hen is zo’n Grizz dan ook wel een handig uitkomst in de auto te liggen hebben.

Werk

Voel je je minder energiek tijdens je werk dan kan deze kauwgom ook helpen. Zeker voor mensen die in ploegen werken of nachtdiensten draaien kunnen veel baat hebben met wat extra energie. Onderaan bij onze ervaring kan je ook lezen hoe dit geholpen heeft bij de nachtdienst van mijn vriend.

Grizz energy review en test

Hoe

Net zoals bij een andere kauwgom stop je hem in je mond en begint er op te kauwen. Zolang je de bittere smaak proeft komen de werkzame stoffen vrij. Deze worden meteen opgenomen door je speeksel. 

Als de bittere smaak weg is heb je alle stoffen die voor de extra energie zorgen opgenomen. Dan kan je eventueel de kauwgom verwijderen óf je kan verder knabbelen als je graag kauwt want dan kan je nog een hele tijd genieten van de muntsmaak.

Hoeveel

Afhankelijk van je lichaamsgewicht kan je meer of minder kauwgom gaan gebruiken. Is je lichaamsgewicht onder de 70 kg dan is 1 kauwgom voldoende. Is je lichaamsgewicht meer dan 70 kg dan kan je 2 gums gebruiken. 

Je mag maximum 4 gums per dag nemen wat ook wel logisch is als je de hoeveelheid cafeïne ziet die er in zit. Hierdoor is het ook niet geschikt voor kinderen, hartpatiënten en zwangere vrouwen. Ook als je heel gevoelig bent voor cafeïne kan je dit beter niet of in kleine hoeveelheden gebruiken.

Afhankelijk van je gewicht is de ideale hoeveelheid (min.-max.):

 • 50 kg: 150 mg (100-300)
 • 60 kg: 180 mg (120-360)
 • 70 kg: 210 mg (140-420)
 • 80 kg: 240 mg (160-480)
 • 90 kg: 270 mg (180-540)

Grizz energy gum – onze ervaring (review)

Voor dat we de website of de flyer van Grizz bestudeerd hadden, hebben we eerst de proef op de som genomen. Zo konden we ons niet laten beïnvloeden door wat zij over hun eigen merk zeggen. Anders zou dat onbewust toch meespelen in de eigen ervaring.

De smaak

De eerste smaak die je proeft is hele felle muntsmaak. Heerlijk als je van munt houdt zoals mij. Houdt je daar niet van, dan is deze kauwgom niks voor jou. Toen mijn vriend de Grizz in zijn mond had en ik op een meter afstand stond, rook ik nog de munt.

Na even knabbelen komt er een bittere smaak. Dit komt waarschijnlijk door de caffeine, taurine en guarana die dan vrijkomen. Na onze test lazen we dit ook op de website van Grizz. Zolang dat de bittere smaak er is neem je de werkende stoffen voor meer energie op.

Is de bittere smaak verdwenen, dan komt opnieuw de muntsmaak vrij. Bij sommige kauwgom heb je al heel snel dat de smaak daarvan weg is waardoor de gum niet meer aangenaam is en je hem beter weg gooit. Dat heb je bij Grizz absoluut niet. De smaak blijft zelfs 2 uur later nog in je mond hangen.

Geeft het ook meer energie?

Mijn vriend heeft Grizz als eerste uitgeprobeerd op een moment dat hij nog met de nacht moest gaan werken. Hij had heel weinig geslapen en was heel moe en zou nog een ganse nacht moeten opblijven. Ideaal moment vond hij om de energiekauwgom van Grizz eens uit te proberen. 

Ik zag onmiddellijk aan hem dat de kauwgom begon te werken. Vlak voor hij naar zijn werk moest vertrekken lag hij uitgeteld, half in slaap in de zetel. Na 5 minuten op de energygum te kauwen gingen zijn ogen meer open, begon hij volop te praten en werd heel energiek.

Hij vertelde achteraf dat het effect van meer energie minstens nog 2 uur geduurd had. We lazen ook dat het effect en de duurtijd daarvan af hangt van je gewicht en metabolisme.

Het effect van meer energie was veel groter dan we verwacht hadden. Wat je vaak hebt als je iets eet, drinkt, inneemt, dat je dan denkt “voel ik nu iets of niet?”, “merk ik een verschil?”, “misschien een beetje, zit het in mijn hoofd of niet?”.

Bij Grizz energy gum was het echter overduidelijk dat het effect heeft. Je voelt het zelf meteen en je ziet het ook aan anderen die van deze kauwgom gebruik maken. Dit allemaal binnen het kwartier en met een werking van meer dan 2 uur. Dus ik kan zeker beamen dat het effect heeft.

Reviews van anderen

Als ik op de website van Grizz kijk dan zie ik daar al 99 reviews van anderen staan met een score van 10/10. Zowat iedereen geeft Grizz energy gum 5 sterren. Iemand heeft zijn pre-workout producten vervangen door Grizz. Anderen gebruiken het om scherp te blijven tijdens meetings. Ook over de klantenservice is iedereen te spreken.

Gebruik jij soms producten om meer energie te krijgen? Wat is dat zoal (dranken, repen, gelletjes, kauwgom)? Gebruik je deze tijdens het sporten of eerder op andere momenten? Heb je al van Grizz energy gum gehoord en wat is jouw ervaring ermee? Laat het me zeker weten in een reactie onderaan deze pagina.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

Praat lekker mee ...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • vegan kookboeken
 • Meest recente berichten

 • Recente reacties

 • Ook lezen?

  De online drogist review

  De online drogist review

  In deze review deel ik je mijn ervaring met De online drogist en vertel ik je meer over deze online shop en wat ik er

  Download gratis weekmenu

  vegan weekmenu