Geüpdatet op


Veganist worden hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Laat je niet opjagen door het van de ene op de andere dag perfect te willen worden en er dan gefrustreerd door te worden dat het je niet lukt.

In één keer veganist worden

Je onderbewuste houdt van consistentie en wil dus graag behouden hoe het nu is. Dat is lekker makkelijk, duidelijk en goed zoals het is. Dus als jij met je bewuste ervoor wilt kiezen om in een keer je hele levenswijze te willen omkeren, gaat je onderbewuste gegarandeerd protesteren.

Zo’n omslag in een keer kan wel, maar dat gebeurt meestal door een schokkende gebeurtenis.
Bijvoorbeeld doordat je schokkende beelden zag en dat zo vreselijk hard bij je binnenkwam, dat je van het ene moment op het andere beslist om niks dierlijks meer te eten. Of dat je een hartaanval gekregen hebt en hierdoor beslist om veel gezonder te gaan eten.

Maar voor de meeste mensen is het makkelijker om …

Geleidelijk veganist worden

Je gaat als het ware je onderbewustzijn in de maling nemen. Je past iets kleins aan waardoor je onderbewuste het niet de moeite vindt om te protesteren. Dit pas je lang genoeg aan zodat het een gewoonte wordt. Dan gaat je onderbewuste dit weer zien als de standaard die het graag behouden wil hebben. Zo ga je steeds iets nieuws weglaten en nieuwe dingen toevoegen aan je leven.

Lukt het voor jou nog niet? Dan zijn je stappen misschien nog wel te groot voor je.
Een voorbeeld: Als alle vlees weglaten nog te moeilijk voor je is, begin eens met het weglaten van vlees tussen je boterhammen.

Voor de ene is vlees en vis laten een stap die ze in één keer kunnen zetten en voor de andere zijn het hele kleine stapjes. Maar denk eraan vele kleine stapjes maken ook een grote 🙂

Het is ook veel makkelijker om stapsgewijs nieuwe producten te leren kennen, een andere manier van koken, maar ook om nieuwe kleding te ontdekken, verzorgingsproducten,…

Geef niet op

Was je zo goed bezig en dan ineens heb je je laten gaan, iets gegeten wat eigenlijk niet mocht. Laat je niet van de wijs brengen of denken dat het allemaal verloren is. Start gewoon waar je gebleven bent en doe lekker verder.

Hulp nodig?

Vind je het moeilijk om dat allemaal op je eentje te doen, dan kan het voor jou handig zijn dat er iemand is die je hiermee helpt, die je stap voor stap de weg laat ontdekken en je helpt als je het al eens moeilijk hebt. Daarom heb ik de stap-voor-stap online cursus Transvegan Jezelf voor je gemaakt

Meer info over de cursus