Kan je bananen invriezen?

Kunnen bananen in de diepvries?

Wie mij al een tijdje volgt weet dat ik altijd bananen in de diepvries heb zitten. Ik vind het heel handig om steeds een voorraadje bananen te hebben. Want het probleem met bananen is: ofwel zijn ze nog groen en nog niet geschikt om te eten, ofwel zijn ze geschikt om te eten, maar een dag/paar dagen later zijn ze zo rijp dat ze niet lekker meer zijn om uit het vuistje te eten.

Hoe rijper een banaan hoe gezonder, dat dan weer wel.

Vries alleen rijpe en overrijpe bananen in. De groene onrijpe bananen zullen namelijk niet verder rijpen zodra ze de diepvriezer ingaan.

Hele banaan invriezen

Je kan een banaan volledig invriezen. In de schil zelf lijkt handig omdat je dan geen verpakking nodig hebt, maar je kan er de schil niet meer of heel moeilijk afkrijgen als je de banaan uit de diepvries haalt. Je kan de banaan dan wel ontdooien, maar dat kan een smurrie papje worden.

Je kan de bananen dus pellen en in de diepvries leggen op bakpapier zodat ze volledig bevroren zijn, daarna kan je meerdere bananen samen in een potje steken. Een andere manier is om elke banaan afzonderlijk in te pakken in bakpapier. Het kan ook met aluminiumfolie of plastic folie, maar dat is niet zo goed voor het milieu.

Bananen invriezen in stukjes

Wat ik zelf altijd doe is de banaan eerst schillen en ze dan in stukjes snijden. Dit is veel handiger als je de bevroren banaan in een smoothie of een bananenijsje wil verwerken.

Om te voorkomen dat de stukjes aan elkaar blijven hangen, vries je de stukjes eerst afzonderlijk in door ze naast elkaar op een stuk bakpapier te leggen. Zodra de stukjes bevroren zijn kan je ze samen in een potje bewaren.

Eerlijk, daar heb ik zelf het geduld niet voor 😉 Ik doe de stukjes onmiddellijk samen in een potje.

Ja, ze hangen dan aan elkaar als je ze uit de diepvries haalt, maar met een vork en wat bruut geweld krijg ik er stukken af.

Voordelen van bevroren bananen

 • Het grote voordeel is dat je zo altijd rijpe bananen in huis hebt.
 • Ik vind het smeuiger van smaak in een smoothie
 • Je smoothie is op die manier altijd lekker koel.
 • Je kan altijd snel een gezond ijsje maken.

Heb jij ook altijd een voorraadje bananen in huis of is dat iets wat je in de toekomst wel gaat doen? Laat dan onderaan op de pagina zeker een reactie acher.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

2 reacties

 1. Beste An,

  De vergissing moet dan ook niet gemaakt worden met onnatuurlijke en natuurlijke suikers.
  Nmi zijn natuurlijke suikers niet of in ieder geval veel minder schadelijk dan onnatuurlijke suikers.

  Het maakt dat dus niet uit hoeveel natuurlijke suikers erin zitten. Mits je suikerpatient bent maar dat heeft hier nu niets mee te maken.

  Een banaan in zn geheel invriezen lijkt mij niet zo handig en lekker

 2. hoe rijper de banaan, hoe meer suiker er in zit, dus niet gezonder
  ik vries bananen die te ver zijn om zo te eten in zijn geheel in.
  Heb een apparaat waarmee je van bevroren fruit ijs kunt maken, een banaan erbij en je hebt een soort roomijs

Praat lekker mee ...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • vegan kookboeken
 • Meest recente berichten

 • Recente reacties

 • Ook lezen?