Kaneel is een keukenkruid. Bij kaneel moet ik altijd aan de winter denken. Kaneel geeft letterlijk een warm gevoel, maar werkt ook antisceptisch en krampwerend. En er worden nog allerlei andere gezondheidsvoordelen aan kaneel toegeschreven en die zijn vaak ondermeer terecht.
Kaneel wordt vaak verwerkt als smaakmaker in koekjes (denk bv. aan speculaas), in havermout, in combinatie met zoete aardappel, zelfgemaakte warme wijn maar ook in allerlei Indische groentestoofpotjes. Je hoeft er – afhankelijk van het soort gerecht natuurlijk – nooit bijzonder veel van te gebruiken.
Koken is al lang niet meer het verplichte dagelijkse ritueel puur om ons te voeden.…
Steeds meer mensen zoeken naar plantaardige alternatieven voor vlees, zuivel en eieren. Misschien wil je…
Wij zijn ondertussen al een tijdje de navulbare, duurzame en 100% natuurlijke deodorant van WILD…
Je weet vast wel dat bier goed samengaat met bepaalde gerechten, maar heb je gehoord…
Als fanatieke kok heb je natuurlijk een goed uitgeruste keuken nodig. Hoe beter jouw keuken…
Bij de populaire Nederlandse winkelketen HEMA vind je een ruim aanbod hoogwaardige pannen en stijlvol…
View Comments