Kaneel

kaneel

Kaneel is een keukenkruid. Bij kaneel moet ik altijd aan de winter denken. Kaneel geeft letterlijk een warm gevoel, maar werkt ook antisceptisch en krampwerend. En er worden nog allerlei andere gezondheidsvoordelen aan kaneel toegeschreven en die zijn vaak ondermeer terecht.

Kaneel wordt vaak verwerkt als smaakmaker in koekjes (denk bv. aan speculaas), in havermout, in combinatie met zoete aardappel, zelfgemaakte warme wijn maar ook in allerlei Indische groentestoofpotjes. Je hoeft er – afhankelijk van het soort gerecht natuurlijk – nooit bijzonder veel van te gebruiken.

Kaneelpijpjes online bestellen >>

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

Eén reactie

Praat lekker mee ...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • vegan kookboeken
 • Meest recente berichten

 • Recente reacties

 • Ook lezen?

  Maca - wat is maca poeder?

  Wat is maca poeder?

  Maca is een plant die groeit in Peru (Andesgebergte). De wortel wordt hiervan gebruikt als superfood en je ziet het meestal als een geel poeder.

  Aardpeer bereiden

  Aardpeer bereiden – zo doe je dat

  Aardperen, het is niet voor iedereen zo’n evidente groente, redelijk onbekend. Ze horen dan ook bij de vergeten groenten. Maar al deze vergeten groenten hebben

  Artisjok - wat is het en hoe kook je het?

  Artisjok

  Wat zijn artisjokken? Artisjok is een plant die nauw verwant is aan de distel en vooral voorkomt in het Mediterrane gebied. Ze worden verkocht en

  Download gratis weekmenu

  vegan weekmenu