Knoflook

Sommigen walgen van knoflook maar voor mij persoonlijk is knoflook onmisbaar! Eigenlijk eten wij dagelijks knoflook en verwerken we het in zowat alles wat hartig is.

Knoflook is behalve lekker ook nog eens supergezond. Je kan knoflook heel fijn snipperen, een knoflookpers gebruiken of het simpelweg raspen.

Je stooft het – samen met ui – in warme gerechten. Je kan knoflook ook rauw gebruiken in bijv. pesto.

Een knoflooksausje bij een vegan kebab kan ook bijzonder lekker zijn. Hiervoor maak je veganaise, waarna je een teentje knoflook in uitperst en er een beetje sojaroom aan toevoegt voor extra smeuïgheid.

Zwarte knoflook

zwarte knoflook

Er bestaat ook zoiets als zwarte knoflook. Dit is eigenlijk gewone knoflook die gefermenteerd is.

Behalve verse is er ook poeder verkrijgbaar. Knoflookpoeder kopen >>

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • vegan kookboeken
  • Meest recente berichten

  • Recente reacties