Wat heb je nodig in de keuken? Een koksmes natuurlijk!

Koksmes

Een koksmes is een essentieel onderdeel van iedere keuken. Of je nou net op jezelf woont, een gezin hebt of als koken je dagelijkse beroep is, koksmessen zijn belangrijk in iedere keuken! Ze zijn onmisbaar voor het snijden, hakken, schillen en fileren van ingrediënten. Er zijn veel verschillende soorten koksmessen, elk met hun eigen voordelen en eigenschappen.

Als je op zoek bent naar een kwaliteitsmes, is het belangrijk om te weten wat je moet zoeken. Een koksmes is een investering voor in de keuken. Het is daarom belangrijk om een goede investering te doen, wij laten je zien waar je op moet letten.

Waar op letten bij het kopen van een koksmes?

Kwaliteit

Ten eerste is het belangrijk om te kijken naar de kwaliteit van het mes. Kies een mes dat gemaakt is van hoogwaardig staal, zoals roestvrij staal of koolstofstaal. Het mes moet ook goed geslepen zijn, zodat het scherp blijft en gemakkelijk door ingrediënten kan snijden.

Ontwerp

Ten tweede is het belangrijk om te kijken naar het ontwerp van het mes. Kies een mes dat comfortabel in je hand ligt en gemakkelijk te hanteren is. Kijk ook naar de vorm van het lemmet. Er zijn verschillende soorten messen, zoals een koksmes, een santokumes, een koksmes met een breder lemmet, een koksmes met een dunner lemmet, enzovoort. Wij zelf zijn fan van de koksmessen bij Kookgigant, zij hebben voor iedere snijtaak het juiste mes van goede kwaliteit. 

Prijs en kwaliteit

Ten derde is het belangrijk om te kijken naar de prijs. Kies een mes dat binnen je budget past. Er zijn veel verschillende soorten messen, van goedkope messen tot duurdere messen. Kies een mes dat binnen je budget past, maar ook van goede kwaliteit is. Een beetje koksmes begint bij 60,- en kan oplopen tot 500,-+. Koksmessen zijn er in vele soorten.

Velen zijn handgemaakt, ook zijn er verschillende soorten kwaliteit. Hoe langer een vakman bezig is met het mes, en hoe hoogwaardiger het materiaal is, hoe duurder het mes. Liever een goedkoper mes? Dat is ook prima, maar verwacht in de meeste gevallen ook iets in te leveren in kwaliteit. De sweet spot ligt wat ons betreft tussen de 60,- en 150,- per mes. 

Japanse koksmessen zijn een van de beste messen die je kunt kopen. Ze zijn gemaakt van hoogwaardig staal en zijn extreem scherp. De messen staan erom bekend erg duurzaam te zijn  en kunnen daardoor jarenlang meegaan. Japanse messen hebben een kenmerkend ontwerp, hierdoor liggen ze comfortabel in je hand liggen en zijn ze eenvoudig te hanteren. 

Conclusie; koksmes kopen

Het komt er op neer dat het maken van de keuze voor het beste koksmes, afhankelijk is van vele factoren. Het is belangrijk om jezelf af te vragen hoe vaak je het mes verwacht te gebruiken, waarvoor je het wilt gaan gebruiken en wat je budget is. Als je antwoorden op deze vragen hebt kan je het beste mes uitkiezen afhankelijk van jouw situatie. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

Praat lekker mee ...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • vegan kookboeken
  • Meest recente berichten

  • Recente reacties

  • Ook lezen?

    Download gratis weekmenu

    vegan weekmenu