Kooktermen

Blancheren

Groenten blancheren doe je door ze eerst gedurende korte tijd te koken of te stomen. Vervolgens spoel je ze af onder koud water.

Blussen

Bij blussen ga je een vloeistof toevoegen tijdens het stoven van bijvoorbeeld groenten. De groenten die een beetje aan de pot plakken, komen zo los, dit zorgt voor een specifieke smaak. De temperatuur van het gerecht gaat zo ook naar beneden. Doordat de pan zo heet was en de koude vloeistof toegevoegd word, zal er ook stoom vrijkomen.

Wat kan je zoal toevoegen? Water, tamari, vegan wijn, bouillon.

Sauteren

Sauteren is een kooktechniek waarbij groenten in een heel klein beetje olie of boter verhit (gefrituurd) worden.

Stomen

Bij het stomen gebruik je een kookpot met een klein beetje water dat je aan de kook brengt. Op deze pot staat een stoommandje met daarin de groeten. Door de stoom van het kokende water, worden de groentjes gaar. De voedingstoffen van je groenten blijven zo beter behouden omdat ze niet verdwijnen in het kookvocht.

Sudderen

Bij het sudderen breng je het water, saus, jus met groenten heel lichtjes aan de kook. Je ziet kleine bubbeltjes. Het gerecht staat zo gedurende langere tijd, maar op een zacht vuur te pruttelen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

Praat lekker mee ...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • vegan kookboeken
  • Meest recente berichten

  • Recente reacties

  • Ook lezen?

    Download gratis weekmenu

    vegan weekmenu