Kurkuma

Kurkuma is een kruid dat meestal gebruikt wordt in poedervorm en is afkomstig van de kurkumawortel. Heeft een kenmerkende geur maar uiteindelijk niet zo heel veel smaak. Kurkuma is vooral Ideaal om gerechten een gelere kleur te geven. Het is bovendien erg gezond én – last but not least – véél goedkoper dan saffraan.

Gemengde kerriekruiden zijn steeds geel omdat kurkuma 1 van de basiskruiden is. Aan kurkuma worden allerlei gezondheidsbevorderende eigenschappen toegeschreven (zoals o.a.ontstekingsremmend).

Om van deze eigenschappen optimaal gebruik te kunnen maken, kan je kurkuma altijd best combineren met zwarte peper. Dan wordt kurkuma namelijk beter door je lichaam opgenomen.

Ideaal in curry, in sauzen en dressings (bv. veganaise met kurkuma = superlekker), wokgerechten, soepen, …

Biologische Kurkuma kopen >>

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

Praat lekker mee ...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • vegan kookboeken
 • Meest recente berichten

 • Recente reacties

 • Ook lezen?

  Maca - wat is maca poeder?

  Wat is maca poeder?

  Maca is een plant die groeit in Peru (Andesgebergte). De wortel wordt hiervan gebruikt als superfood en je ziet het meestal als een geel poeder.

  Aardpeer bereiden

  Aardpeer bereiden – zo doe je dat

  Aardperen, het is niet voor iedereen zo’n evidente groente, redelijk onbekend. Ze horen dan ook bij de vergeten groenten. Maar al deze vergeten groenten hebben

  Artisjok - wat is het en hoe kook je het?

  Artisjok

  Wat zijn artisjokken? Artisjok is een plant die nauw verwant is aan de distel en vooral voorkomt in het Mediterrane gebied. Ze worden verkocht en

  Download gratis weekmenu

  vegan weekmenu