Licht! – Hugh Fearnley-Whittingstall

Licht! – met gezonde recepten voor iedere dag is een boek in de reeks van boeken van River Cottage, een tv-programma waar Hugh Fearnley-Whittingstall de presentator is. Het meest bekende bij jullie zal waarschijnlijk Veg! – met groenten in de hoofdrol zijn. Maar misschien ook Doordeweeks – recepten met en zonder vlees en vis voor elke dag.

Licht! met gezonde recepten voor iedere dag - river-cottage - Hugh Fearnley-Whittingstall

Verrassende combinaties

Licht! is niet volledig vegan, zelfs niet volledig vegetarisch, er is een heel hoofdstuk gewijd aan vis en eentje aan vlees, en ook in de andere hoofdstukken wordt vis en vlees gebruikt. Toch vond ik het de moeite om het boek te toenen aangezien er ook heel wat veganistische recepten in staan. Bovendien staan er ook verrassende combinaties in die er superlekker uitzien, bijvoorbeeld banaan met limoen.

Licht! - inhoudstafel boek

De veganistische recepten worden met een icoontje aangeduid. Er zijn nog 2 ander icoontje: brooddoos, voor gerechten die je makkelijk mee kan nemen en de stopwatch voor gerechten die binnen de 20 minuten klaar zijn. Volgens de achterkant van het boek zijn de recepten: simpel, goedkoop en gezond.

Icoontjes in het boek Licht!

Zuivel- en tarwevrij

Alle recepten zijn zuivelvrij en tarwevrij. Dat wil niet zeggen glutenvrij, maar de glutenvrije recepten worden apart opgelijst. Wel wordt er gebruik gemaakt van eieren, die je kan vervangen en redelijk ook van honing, waardoor dit gerecht enkel hierdoor niet vegan is. Die kan je vervangen door de paardenbloemhoning.

Roggecrackers met bier uit het boek Licht!

Crackertjesfan

De laatste tijd eet ik bijna geen brood meer, omdat me dat meestal niet zo goed bevalt en hou ik nogal van crackertjes, ofwel zelf gebakken ofwel raw. Toen ik de Roggecrackers met bier zag wilde ik die onmiddellijk uittesten en dat heb ik ook gedaan 😉 Ik heb zelf het Belgische Biobieren e-boek gemaakt met daarin vegan recepten met bier. Dus deze crackertjes leken me ideaal om als eerste uit te proberen.

Roggecrackers met bier zelf getest

Ze waren heerlijk, zeker met een (zelfgemaakte) spread.

Wat vind jij van deze opvolger van Veg! ?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Praat lekker mee ...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • vegan kookboeken
  • Meest recente berichten

  • Recente reacties