Matcha latte – TerraSana (review)

Matcha latte Terrasana Biologisch - review

Als ik een bestelling plaats vind ik het leuk om eens iets nieuws mee te bestellen, iets wat ik nog nooit geprobeerd heb. Ik vind het sowieso leuk om iets nieuws te testen, maar ik kan er dan ook nog iets over schrijven. Toen ik maca bestelde, kocht ik ook een potje matcha latte van TerraSana.

Als je matcha wil kopen zal je merken dat het heel duur is. Het potje matcha latte van TerraSana was een heel stuk goedkoper. Toen ik de ingrediëntenlijst las, was het me duidelijk waarom. Dit is geen pure matcha maar een mengeling om een latte van te maken. De hoeveelheid matcha die er in zit is 20%.

Ingrediënten

Aangezien dit een kant-en-klaar poeder is zitten er meerdere ingrediënten in. 

Kokosbloesemsuiker, matcha poeder (20%), henneppoeder, macapoeder en Ceylon kaneel. Allemaal biologisch. Zoals je ziet is het hoofdbestanddeel kokosbloesemsuiker, dus het is iets wat ik niet dagelijks drink.

Voedingswaardes

Per 100 gram, maar je gebruikt slechts 1 eetlepel per drankje.

 • Energie: 1726kJ/408 kcal
 • Vet: 2,1, waarvan 0,9 g verzadigd
 • Koolhydraten: 83,6g, waarvan 70,2g suikers
 • Vezels: 7,4 g
 • Eiwit 9,9g
 • Zout: 0g

Hoe gebruik je het?

Je mengt 1 eetlepel van het poeder met 250 ml plantaardige drank. Op de verpakking staat bij voorkeur amandelmelk, maar je kan het ook met havermelk, sojamelk of andere doen.

Ik dacht het eerst op te kloppen om geen klonters te hebben, maar dat bleek achteraf niet nodig te zijn. Je kan het gewoon roeren met een lepel en dan is alles ook goed gemengd.

Behalve het als matcha latte te drinken, kan je het ook gebruiken in smoothies, desserts en zelfgemaakt ijs.

matcha latte terrasana

De smaak

Mijn eerste slok was een beetje wennen. Niet slecht, maar ook niet wow. Nadat ik het vaker gedronken had, valt de smaak beter mee. Dat vind ik vaak met superfood poeders, ze hebben een vreemde specifieke smaak en geur. Dat moet je echt gewoon worden.

Dit is niet the real thing, maar daardoor misschien wel ietsje toegankelijker. Zowel qua smaak als qua prijs. 

Alternatieven

Als je het een stuk gezonder wil, dan kies je beter voor een pure variant. Deze maak je door 0,5 tl matcha met een speciale bamboe borstel tot een pasta te mengen. Daar vervolgens 100 ml warm water water bij te doen en zo met de borstel op te kloppen tot schuim. Dit matcha schuim doe je nu in je kopje en daar voeg je dan de warme plantaardige melk bij.

Heb jij deze al eens geproefd? Laat me dan zeker weten wat jij ervan vindt.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

Praat lekker mee ...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • vegan kookboeken
 • Meest recente berichten

 • Recente reacties

 • Ook lezen?

  De online drogist review

  De online drogist review

  In deze review deel ik je mijn ervaring met De online drogist en vertel ik je meer over deze online shop en wat ik er

  Download gratis weekmenu

  vegan weekmenu