Het laatste gerecht in de reeks Amerikaanse klassiekers in een vegan jasje is ook een absolute winner. Het is een variant op de New Yorkse kaastaart. De smaak komt heel dicht in de buurt, maar het is gewoon ook een super goed dessert.
Ingrediënten New Yorkse vegan kaastaart
Voor de bodem:
- Taartvorm van 20×20 cm
- 120g noten (Ik maak een mengeling van amandel, walnoot, pecan en brazil, maar hazelnoot kan ook perfect)
- 12 medjoel dadels, ontpit en geweekt in water voor 5 minuten
- 1 theelepel kaneel
- 70g geraspte kokos
- blender
Verwarm de oven op 130°C.
Doe de noten, kaneel en kokos in de blender. Maal alles fijn. Doe er de dadels bij en maal terug fijn. Het mengsel zal plakkerig worden. Doe alles in de overschaal en druk goed aan.
Voor de vulling:
- 80g cashewnoten, 1 uur geweekt
- 250g stevige tofu
- 340g vegan cream cheese
- 1dl ahornsiroop
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel vanille extract
Spoel de cashewnoten af en voeg ze samen met de andere ingrediënten in de blender. Maal alles samen tot een glad geheel. Giet het in de overschaal en zorg dat het gelijk verdeeld is.
Plaats de ovenschaal in de oven voor 40 minuten.
Je kan de taart op zijn Amerikaans versieren met blauwe bessen en schijfjes aardbei.
Veel succes en eet smakelijk!!
Krijg je al zin om deze op te smullen? Zet gerust je reactie hieronder. 🙂
Ons boek No Milky Way met veganistische desserts en zoetigheden is momenteel te bestellen zonder verzendkost. Meer info >>