Een overnight oatmeal is havermout die je een nachtje in de koelkast zet met wat plantaardige melk en eventueel ook andere ingrediënten.
Je hebt twee hoofdingrediënten: havermout en melk en uiteraard kies ik hier voor plantaardige melk.
Lees hier waarom veganisten geen melk gebruiken >>
Behalve deze twee dingen is het leuk, lekker en gezond om er allerlei andere ingrediënten aan toe te voegen. Je kan hier naar hartelust in variëren met dingen die jij lekker vindt.
Bovendien krijg je met havermout al meteen een hoop proteïnen en vezels binnen.
Doe havermout in de pot waaruit je het wil eten. Meng vloeistof, zoetstof en chiazaad. Het chiazaad moet mee weken en zwellen in de vloeistof. Zo kan je de voedingsstoffen beter opnemen en wordt het ook een beetje pudding-achtig. Voeg fruit, nootjes en andere toppings toe.
Als je het vers fruit en de noten nog graag krokant wil hebben, voeg je deze pas ’s ochtends toe. Zorg ervoor dat alles al klaar staat, gewassen, noten gemengd,… zodat het wel snel klaar is 🙂
Ingrediënten
Bereiding
Heb jij al eens overnight oatmeal gemaakt? Welke ingrediënten gebruik jij zoal? Of ga je dit recept eens proberen? Laat het hieronder zeker weten in een reactie 🙂
Koken is al lang niet meer het verplichte dagelijkse ritueel puur om ons te voeden.…
Steeds meer mensen zoeken naar plantaardige alternatieven voor vlees, zuivel en eieren. Misschien wil je…
Wij zijn ondertussen al een tijdje de navulbare, duurzame en 100% natuurlijke deodorant van WILD…
Je weet vast wel dat bier goed samengaat met bepaalde gerechten, maar heb je gehoord…
Als fanatieke kok heb je natuurlijk een goed uitgeruste keuken nodig. Hoe beter jouw keuken…
Bij de populaire Nederlandse winkelketen HEMA vind je een ruim aanbod hoogwaardige pannen en stijlvol…
View Comments
Wij maken al jaren de havermoutpap en voegen daar, naast de chiazaden, de golden lijnzaad en de rozijnen een fikse eetlepel kokosolie aan toe. De kokosolie zorgt ervoor dat de verzadiging tot de lunch blijft!