Desserts

Pannenkoekjes met amandel/dadelvulling

Zin in een lekker makkelijke zoete snack? Probeer dan zeker deze gevulde pannenkoekjes eens.

Ze zijn gevuld met een mengsel van dadels en amandelen en het resultaat doet nogal denken aan die overheerlijke – en schandalig zoete – Marokkaanse dessertkoekjes. Je kent ze wel; die dingen waar je gewoonweg NIET kan afblijven 😉

Ideale ‘koffiesnack’ voor de feestdagen ook!

Ingrediënten

Voor de pannenkoeken

  • 1 liter amandelmelk
  • 275 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • een scheutje olijfolie
  • 1 zakje vanillesuiker (of minder naar smaak)
  • zonnebloem- of kokosolie (om te bakken)

Voor de vulling

  • 8-10 ontpitte dadels
  • 30 gram versgemalen amandelen (of amandelpoeder)
  • 1 el kokosolie
  • Water (zoveel als nodig)

Bereiding

  1. Meng alle ingredienten voor het pannenkoekenbeslag. Meng goed met de klopper en laat minstens een half uurtje rusten.
  2. Doe ondertussen de dadels, amandelen en kokosolie in de blender. Doe er een scheutje water bij en mix tot een gladde massa. Blijf beetje bij beetje water toevoegen tot de pasta enigszins smeerbaar wordt.
  3. Verhit wat zonnebloemolie in een pan en bak pannenkoeken van het beslag. Laat afkoelen.
  4. Bestrijk de afgekoelde pannenkoeken met de dadel-amandelpasta en rol ze op. Snij de pannenkoeken vervolgens in kleine rolletjes en serveer ze meteen.

Meer desserts?

>> Check ons kookboek No Milky Way

Stijn De Kock

View Comments

  • Ik weet niet wat ik verkeerd doe maar dit mislukt gewoon grandioos. Zijn jullie zeker dat er geen bindmiddel nodig (bv een banaan of appelmoes) ter vervanging van ei? Heb het laatst bij vrienden gegeten en die waren perfect... maar zelf lukt t me niet hmm

    • Hoi Wim. Je bedoeld dat je de pannenkoeken niet goed gebakken krijgt? Hoewel een geprakte banaan of appelmoes zeker geen kwaad kan, zou het idd niet nodig hoeven te zijn. Oorzaken kunnen zijn: geen goeie pan (hoe stom dat ook klinkt), de pan/olie niet voldoende verhit en/of het beslag niet genoeg (of net te lang) laten rusten. Het kan ook helpen het beslag vóór het bakken nog een keer op te kloppen. Verder moet ik inderdaad bekennen dat pannenkoeken bakken nogal wat fingerspitzengefühl vraagt. Mijn eerste pannenkoek in de pan mislukt overigens altijd. Ook toen ik nog wel met eieren bakte trouwens. Hopelijk heb je hier wat aan gehad en lukt het de volgende keer :)

  • Met dit overheerlijke recept juist een feestelijk dineetje afgesloten. Menu geheel van jullie site: de wortelsoep, de salade met karamelnootjes (in maaltijdvorm met wat toevoegingen) en als toetje dit recept. Bedankt voor de heerlijke recepten en de fijne tips!

Recent Posts

Gezondheidsrisico’s door PFAS in je pan

Koken is al lang niet meer het verplichte dagelijkse ritueel puur om ons te voeden.…

5 maanden ago

Tips voor veganistisch koken

Steeds meer mensen zoeken naar plantaardige alternatieven voor vlees, zuivel en eieren. Misschien wil je…

9 maanden ago

Duurzame en 100% natuurlijke deodorant van WILD

Wij zijn ondertussen al een tijdje de navulbare, duurzame en 100% natuurlijke deodorant van WILD…

2 jaar ago

Veganistisch koken met bier

Je weet vast wel dat bier goed samengaat met bepaalde gerechten, maar heb je gehoord…

2 jaar ago

Vier dingen die je nodig hebt in jouw keuken

Als fanatieke kok heb je natuurlijk een goed uitgeruste keuken nodig. Hoe beter jouw keuken…

2 jaar ago

HEMA pannen en servies; de perfecte match voor elke gelegenheid

Bij de populaire Nederlandse winkelketen HEMA vind je een ruim aanbod hoogwaardige pannen en stijlvol…

2 jaar ago