Geüpdatet op

Zin in een lekker makkelijke zoete snack? Probeer dan zeker deze gevulde pannenkoekjes eens.

Ze zijn gevuld met een mengsel van dadels en amandelen en het resultaat doet nogal denken aan die overheerlijke – en schandalig zoete – Marokkaanse dessertkoekjes. Je kent ze wel; die dingen waar je gewoonweg NIET kan afblijven 😉

Ideale ‘koffiesnack’ voor de feestdagen ook!

Ingrediënten

Voor de pannenkoeken

  • 1 liter amandelmelk
  • 275 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • een scheutje olijfolie
  • 1 zakje vanillesuiker (of minder naar smaak)
  • zonnebloem- of kokosolie (om te bakken) 

Voor de vulling

  • 8-10 ontpitte dadels
  • 30 gram versgemalen amandelen (of amandelpoeder)
  • 1 el kokosolie
  • Water (zoveel als nodig)

Bereiding

  1. Meng alle ingredienten voor het pannenkoekenbeslag. Meng goed met de klopper en laat minstens een half uurtje rusten.
  2. Doe ondertussen de dadels, amandelen en kokosolie in de blender. Doe er een scheutje water bij en mix tot een gladde massa. Blijf beetje bij beetje water toevoegen tot de pasta enigszins smeerbaar wordt.
  3. Verhit wat zonnebloemolie in een pan en bak pannenkoeken van het beslag. Laat afkoelen.
  4. Bestrijk de afgekoelde pannenkoeken met de dadel-amandelpasta en rol ze op. Snij de pannenkoeken vervolgens in kleine rolletjes en serveer ze meteen.

Meer desserts?

>> Check ons kookboek No Milky Way