Pannenkoekjes met amandel/dadelvulling

pannenkoekjes met amandel dadelvulling

Zin in een lekker makkelijke zoete snack? Probeer dan zeker deze gevulde pannenkoekjes eens.

Ze zijn gevuld met een mengsel van dadels en amandelen en het resultaat doet nogal denken aan die overheerlijke – en schandalig zoete – Marokkaanse dessertkoekjes. Je kent ze wel; die dingen waar je gewoonweg NIET kan afblijven 😉

Ideale ‘koffiesnack’ voor de feestdagen ook!

Gevulde pannenkoekjes met dadels en amandelvulling

Ingrediënten

Voor de pannenkoeken

  • 1 liter amandelmelk
  • 275 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • een scheutje olijfolie
  • 1 zakje vanillesuiker (of minder naar smaak)
  • zonnebloem- of kokosolie (om te bakken) 

Voor de vulling

  • 8-10 ontpitte dadels
  • 30 gram versgemalen amandelen (of amandelpoeder)
  • 1 el kokosolie
  • Water (zoveel als nodig)

Bereiding

  1. Meng alle ingredienten voor het pannenkoekenbeslag. Meng goed met de klopper en laat minstens een half uurtje rusten.
  2. Doe ondertussen de dadels, amandelen en kokosolie in de blender. Doe er een scheutje water bij en mix tot een gladde massa. Blijf beetje bij beetje water toevoegen tot de pasta enigszins smeerbaar wordt.
  3. Verhit wat zonnebloemolie in een pan en bak pannenkoeken van het beslag. Laat afkoelen.
  4. Bestrijk de afgekoelde pannenkoeken met de dadel-amandelpasta en rol ze op. Snij de pannenkoeken vervolgens in kleine rolletjes en serveer ze meteen.

Meer desserts?

>> Check ons kookboek No Milky Way

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

3 reacties

  1. Ik weet niet wat ik verkeerd doe maar dit mislukt gewoon grandioos. Zijn jullie zeker dat er geen bindmiddel nodig (bv een banaan of appelmoes) ter vervanging van ei? Heb het laatst bij vrienden gegeten en die waren perfect… maar zelf lukt t me niet hmm

    1. Hoi Wim. Je bedoeld dat je de pannenkoeken niet goed gebakken krijgt? Hoewel een geprakte banaan of appelmoes zeker geen kwaad kan, zou het idd niet nodig hoeven te zijn. Oorzaken kunnen zijn: geen goeie pan (hoe stom dat ook klinkt), de pan/olie niet voldoende verhit en/of het beslag niet genoeg (of net te lang) laten rusten. Het kan ook helpen het beslag vóór het bakken nog een keer op te kloppen. Verder moet ik inderdaad bekennen dat pannenkoeken bakken nogal wat fingerspitzengefühl vraagt. Mijn eerste pannenkoek in de pan mislukt overigens altijd. Ook toen ik nog wel met eieren bakte trouwens. Hopelijk heb je hier wat aan gehad en lukt het de volgende keer 🙂

  2. Met dit overheerlijke recept juist een feestelijk dineetje afgesloten. Menu geheel van jullie site: de wortelsoep, de salade met karamelnootjes (in maaltijdvorm met wat toevoegingen) en als toetje dit recept. Bedankt voor de heerlijke recepten en de fijne tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • vegan kookboeken
  • Meest recente berichten

  • Recente reacties