Pannenkoekjes met amandel/dadelvulling

Laatst geüpdatet:
pannenkoekjes met amandel dadelvulling

Pannenkoekjes met amandel/dadelvulling

pannenkoekjes met amandel dadelvulling

Zin in een lekker makkelijke zoete snack? Probeer dan zeker deze gevulde pannenkoekjes eens.

Ze zijn gevuld met een mengsel van dadels en amandelen en het resultaat doet nogal denken aan die overheerlijke – en schandalig zoete – Marokkaanse dessertkoekjes. Je kent ze wel; die dingen waar je gewoonweg NIET kan afblijven 😉

Ideale ‘koffiesnack’ voor de feestdagen ook!

Gevulde pannenkoekjes met dadels en amandelvulling

Ingrediënten

Voor de pannenkoeken

  • 1 liter amandelmelk
  • 275 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • een scheutje olijfolie
  • 1 zakje vanillesuiker (of minder naar smaak)
  • zonnebloem- of kokosolie (om te bakken) 

Voor de vulling

  • 8-10 ontpitte dadels
  • 30 gram versgemalen amandelen (of amandelpoeder)
  • 1 el kokosolie
  • Water (zoveel als nodig)

Bereiding

  1. Meng alle ingredienten voor het pannenkoekenbeslag. Meng goed met de klopper en laat minstens een half uurtje rusten.
  2. Doe ondertussen de dadels, amandelen en kokosolie in de blender. Doe er een scheutje water bij en mix tot een gladde massa. Blijf beetje bij beetje water toevoegen tot de pasta enigszins smeerbaar wordt.
  3. Verhit wat zonnebloemolie in een pan en bak pannenkoeken van het beslag. Laat afkoelen.
  4. Bestrijk de afgekoelde pannenkoeken met de dadel-amandelpasta en rol ze op. Snij de pannenkoeken vervolgens in kleine rolletjes en serveer ze meteen.

Meer desserts?

>> Check ons kookboek No Milky Way

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

3 gedachten over “Pannenkoekjes met amandel/dadelvulling”

  1. Ik weet niet wat ik verkeerd doe maar dit mislukt gewoon grandioos. Zijn jullie zeker dat er geen bindmiddel nodig (bv een banaan of appelmoes) ter vervanging van ei? Heb het laatst bij vrienden gegeten en die waren perfect… maar zelf lukt t me niet hmm

    Beantwoorden
    • Hoi Wim. Je bedoeld dat je de pannenkoeken niet goed gebakken krijgt? Hoewel een geprakte banaan of appelmoes zeker geen kwaad kan, zou het idd niet nodig hoeven te zijn. Oorzaken kunnen zijn: geen goeie pan (hoe stom dat ook klinkt), de pan/olie niet voldoende verhit en/of het beslag niet genoeg (of net te lang) laten rusten. Het kan ook helpen het beslag vóór het bakken nog een keer op te kloppen. Verder moet ik inderdaad bekennen dat pannenkoeken bakken nogal wat fingerspitzengefühl vraagt. Mijn eerste pannenkoek in de pan mislukt overigens altijd. Ook toen ik nog wel met eieren bakte trouwens. Hopelijk heb je hier wat aan gehad en lukt het de volgende keer 🙂

      Beantwoorden
  2. Met dit overheerlijke recept juist een feestelijk dineetje afgesloten. Menu geheel van jullie site: de wortelsoep, de salade met karamelnootjes (in maaltijdvorm met wat toevoegingen) en als toetje dit recept. Bedankt voor de heerlijke recepten en de fijne tips!

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Ook lezen?

Pompoentaart met kruimeldeeg en pecan - vegan recept

Zoete pompoentaart met pecan (vegan recept)

Waarom wachten tot halloween voor een heerlijk stukje zoete pompoentaart met noten? En dan is halloween weer voorbij en mag het niet? Tuurlijk wel! Met dit recept kan je pompoen eens op een andere manier gebruiken. Wanneer er veelvuldig pompoen zijn dat eet ik dat vaak: ovenschotels, stoofpotjes, pompoenstoemp, pompoensaus, pompoensoep,… Heerlijke hartelijke gerechten allemaal.

Vegan appelflappen recept

Vegan appelflappen maken; makkelijk recept op twee manieren!

Onlangs had ik nog eens echt zin in appelflappen. Helaas kan je die als veganist niet zomaar overal vinden. Gelukkig kan je vegan appelflappen ook makkelijk zelf maken. Een ervaren of gediplomeerde patissier hoef je helemaal niet te zijn om de slechts 6 ingrediënten om te toveren in overheerlijke vegan appelflappen. Ik ging aan de

Muffins in de airfryer recept

Muffins in de airfryer – recept voor makkelijke muffins

Het tweede wat we probeerden met onze nieuwe airfryer waren muffins. Er zaten dan ook 8 muffinvormpjes bij het toestel en het heeft een muffin/cake-stand. Ik maakte daarvoor een vanillebeslag en vulde de vormpjes bijna tot de rand. In sommige van de muffins deed ik ook nog fijngesneden stukjes chocolade. De muffin/cakestand is ingesteld op

Melting moments cookies recept vegan

Melting moments cookies (recept) – Koekjes om bij weg te smelten

Mijn dochter en ik kijken al jaren met heel veel plezier naar Master chef Australië. Wij nemen de afleveringen op en kijken er dan een paar achter elkaar. Op die manier gaan we er echt voor zitten en genieten we met iets lekkers binnen handbereik, van alle inspanningen van de kandidaten. In 1 van de

Zelf lemon curd maken - vegan recept

Zelf vegan lemon curd maken – recept + ideetjes

Wat is lemon curd?  Lemon curd is een spread, een soort saus die normaal gezien gemaakt wordt van citroenen, suiker, boter en eieren. Uiteraard gaan wij een versie zonder eieren maken en bereiden we een makkelijke vegan lemon curd. Oorspronkelijk is het afkomstig uit Engeland. Lemon curd verenigt het fris zurige van citroen met het

VERHUISACTIE "NO MILKY WAY 2 - vegan lunch" : 
verwen jezelf of verras een andere kookliefhebber...

VERHUISACTIE
"NO MILKY WAY 2 - vegan lunch" : Kookboek