Plantforce vegan B complex review (2023); wij hebben dit getest

Plantforce vegan B Complex review

Wij testten Plantforce vegan B complex uit. In deze review vertel ik wat er in zit, waar het goed voor is, hoe je het gebruikt en wat wij ervan vinden.

Plantforce vegan B complex: de inhoud

Een nieuwe in de Plantforce familie is het Vegan B complex. In tegenstelling tot de meeste andere supplementen met een B complex is deze van Plantforce in poedervorm. In één glazen potje zit 120 gram B complex, wat goed is voor 60 porties.

Het poeder bestaat uit gierst, boekwit en quinoa, alle drie gekiemd. Verder ook nog natuurlijk perzik aroma en als zoetstof stevia.

Het is gemaakt van glutenvrij kiemen. Deze worden in de EU geteeld (hydrocultuur) zonder dat er pesticiden aan te pas komen en in een 100% puur gecontroleerde omgeving. Hierdoor zal je er geen schadelijke bacteriën, vuil of andere besmetting in vinden.

Plantforce vegan B complex is behalve vegan ook vrij van allergenen, vrij van conserveermiddelen en bevat geen genetisch gemodificeerde organismen.

Aanvullende informatiePer 2 g%RI
Vitamine B14.8 mg436
Vitamine B24.8 mg343
Niacine (B3)8.6 mg144
Pantotheenzuur (B5)8.6 mg144
Vitamine B64.8 mg343
Biotine (B8)72 ug144
Foliumzuur (B11)192 ug96
Vitamine B1248 ug1920

Waar is het goed voor?

Op het potje staat vermeld dat het B complex goed is voor je huid, haar en zenuwstelsel. De B12, B6 en Niacine (B3) helpen om je vermoeidheid te verminderen en dragen bij tot een normaal energieleverend metabolisme. B1, B2 en Biotine (B8) dragen bij aan een normaal functionerend zenuwstelsel. Biotine helpt ook om de normale huid en het normale haar te behouden.

Het is zo gemaakt dat het makkelijk en snel door je lichaam opgenomen wordt.

Hoe gebruik je het?

Het poeder gebruiken is heel eenvoudig. Neem een halve theelepel (2-2,5 gram) en meng deze in water of sap. Indien je het wilt kan je het ook koud aan een ontbijt of andere maaltijd toevoegen.

Review

Ik keek er enorm naar uit om het te proeven want het is met perziksmaak. 

Geur

Toen ik het potje opende kwam de perzikgeur meteen in mijn neus. Hier houd ik van. Ik kan de geuren van de meeste poeders niet verdragen, maar deze vind ik echt aangenaam. Ook bij Geert viel meteen de perzikgeur op.

Kleur

Ik mengde 2 gram met water aangezien ik dan best de smaak kon beoordelen. Ik dacht dat het wat lichtjes roze, oranje zou verkleuren. Wat ik niet verwacht had was dat het helemaal geel werd.

Plantforce vegan B complex test

Smaak

Aangezien we al enthousiast waren over de geur, waren we extra benieuwd of de smaak zou meevallen, want dat kan natuurlijk een heel ander verhaal zijn. Ik proefde meteen heel duidelijk de perziksmaak. Drankjes met stevia vind ik vaak heel raar smaken, maar deze vind ik echt heel lekker, waarschijnlijk door de combi met perzik.  

Toen ik het Geert liet proeven zei hij meteen “amai, dat is lekker!”. Na meteen het halve glas uit te drinken zei hij:

“als je op die manier je vitamine kan pakken dat is fantastisch. Echt lekker!”

Als het nemen van B complex supplementen je soms tegen staat en je van perzik houdt, dan zou ik deze zeker eens uitproberen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

Praat lekker mee ...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • vegan kookboeken
  • Meest recente berichten

  • Recente reacties

  • Ook lezen?

    De online drogist review

    De online drogist review

    In deze De online drogist review deel ik je mijn ervaring met deze online drogisterij en vertel ik je meer over deze online shop en