Potiron in Kasterlee – vegetarisch niet langer de winkeldochter

Potiron in Kasterlee - groentepallet van de chef

Elke jaar trakteren bompa en bomma op een etentje voor nieuwjaar. We wisselden al eens af tussen 2 restaurants. Elk jaar was het weer bellen of vegan mogelijk was en elk jaar weer uitleggen wat ik wel en wat niet eet. Elk jaar vergaten ze dan bijvoorbeeld een aangepast hapje te voorzien of deden een kwak room op de soep.

Ik had vorige jaren al eens uitgekeken naar een restaurant dat niet te ver was, maar waar toch meer aan de vegan gedacht werd. Zo kwam ik uit bij een restaurant in Kasterlee: Potiron. Een eigen groenten- en kruiden zag ik op de website.

Potiron in Kasterlee - groentepallet van de chef

In de menubalk staat staat zelfs “Vegetarisch“, veel ook met kaas, maar zo op het eerste zicht ook veganistische gerechtjes. Dus dat zouden we dit jaar eens uitproberen. Sowieso gebeld om te reserveren en voor de zekerheid toch maar gevraagd of veganistisch mogelijk was. Geen probleem en deze keer eens niet moeten uitleggen wat dat dan in houdt.  Aangezien wij er zelf nog niet geweest waren, was het toch spannend afwachten en hopen dat ook mijn grootouders en ouders het ginder goed zouden vinden.

Bompa en bomma

bompa en bomma van Elke Aerts bij Potiron

Mijn ouders

Benny Aerts bij Potiron Tilly Vanzeir bij Potiron

En Stijn en ik natuurlijk 🙂

Stijn De Kock en Elke Aerts bij Potiron

Het veganistische menu bij Potiron

Er waren 2 verschillende kaarten. Ik kreeg de vegetarische en zag dat veel van de voorgerechten met kaas waren. Men stelde de salade voor als veganistische optie.

Bij de hapjes die bij het aperitief gebracht werden was het mijne aangepast. Dat is er eentje dat meestal vergeten wordt, dus al 1 goed punt 😉

De salades die ik tot nu toe bij niet vegetarische restaurants voorgeschoteld kreeg, waren meestal vrij saai. Maar deze mocht er wezen. Ik heb maar een stukje van het gerechtje gefotografeerd aangezien ik te hongerig was en 2/3 al opgegeten had. Heel kleurig en de groentechips gaven een leuke knapperige bite aan het geheel.

Voorgerecht: salade met groentechips bij Potiron

Als hoofdgerecht nam ik groentepallet van de chef. Weer heel kleurrijk en smakelijk met een potje saus (staat niet op de foto).

Het had alleen een tikkeltje meer mogen zijn. Ik ben een nogal grote eter en het smaakte naar meer 😉

groentepallet van de chef bij Potiron

groentepallet van de chef bij Potiron

Op de dessertenkaart zag ik niks staan voor mij, dus was er al vanuit gegaan geen dessert te nemen. Onverwacht kwam men zeggen dat ik braambessensorbet kan krijgen met vers fruit. Joepie, eens geen fruitsalade! Superlekker.

Braambessensorbet met vers fruit

Conclusie: Het was een leuke namiddag met fijn gezelschap en heerlijk eten. Bompa vond het ook heel geslaagd en zei dat dat voor herhaling vatbaar was. Hij was blij dat ik ook eens een mooi versierd bord kreeg i.p.v. steeds een bomvol bord pasta. Bompa gelukkig, ik gelukkig.

>> Site van Potiron

Ben jij al eens gaan eten bij Potiron in Kasterlee en wat was jouw ervaring?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

Praat lekker mee ...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • vegan kookboeken
 • Meest recente berichten

 • Recente reacties

 • Ook lezen?

  Vegans op vakantie in La Roche Ardennen

  Vegans op vakantie in de Ardennen

  Afgelopen week gingen we een paar daagjes naar de Ardennen, La Roche om precies te zien. We hadden een leuk appartement gevonden om te verblijven.

  The Avocado Show Amsterdam

  The Avocado Show

  Mijn vriend deed in november mee aan tryvegan en om zichzelf te belonen wilde hij graag naar de Vegan Junkfood Bar. Die gerechten die hij

  Download gratis weekmenu

  vegan weekmenu