Geüpdatet op

Elke jaar trakteren bompa en bomma op een etentje voor nieuwjaar. We wisselden al eens af tussen 2 restaurants. Elk jaar was het weer bellen of vegan mogelijk was en elk jaar weer uitleggen wat ik wel en wat niet eet. Elk jaar vergaten ze dan bijvoorbeeld een aangepast hapje te voorzien of deden een kwak room op de soep.

Ik had vorige jaren al eens uitgekeken naar een restaurant dat niet te ver was, maar waar toch meer aan de vegan gedacht werd. Zo kwam ik uit bij een restaurant in Kasterlee: Potiron. Een eigen groenten- en kruiden zag ik op de website.

In de menubalk staat staat zelfs “Vegetarisch“, veel ook met kaas, maar zo op het eerste zicht ook veganistische gerechtjes. Dus dat zouden we dit jaar eens uitproberen. Sowieso gebeld om te reserveren en voor de zekerheid toch maar gevraagd of veganistisch mogelijk was. Geen probleem en deze keer eens niet moeten uitleggen wat dat dan in houdt.  Aangezien wij er zelf nog niet geweest waren, was het toch spannend afwachten en hopen dat ook mijn grootouders en ouders het ginder goed zouden vinden.

Bompa en bomma


Mijn ouders

Tilly Vanzeir bij Potiron
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter

En Stijn en ik natuurlijk 🙂

Het veganistische menu bij Potiron

Er waren 2 verschillende kaarten. Ik kreeg de vegetarische en zag dat veel van de voorgerechten met kaas waren. Men stelde de salade voor als veganistische optie.

Bij de hapjes die bij het aperitief gebracht werden was het mijne aangepast. Dat is er eentje dat meestal vergeten wordt, dus al 1 goed punt 😉

De salades die ik tot nu toe bij niet vegetarische restaurants voorgeschoteld kreeg, waren meestal vrij saai. Maar deze mocht er wezen. Ik heb maar een stukje van het gerechtje gefotografeerd aangezien ik te hongerig was en 2/3 al opgegeten had. Heel kleurig en de groentechips gaven een leuke knapperige bite aan het geheel.

Als hoofdgerecht nam ik groentepallet van de chef. Weer heel kleurrijk en smakelijk met een potje saus (staat niet op de foto).

Het had alleen een tikkeltje meer mogen zijn. Ik ben een nogal grote eter en het smaakte naar meer 😉

Op de dessertenkaart zag ik niks staan voor mij, dus was er al vanuit gegaan geen dessert te nemen. Onverwacht kwam men zeggen dat ik braambessensorbet kan krijgen met vers fruit. Joepie, eens geen fruitsalade! Superlekker.

Conclusie: Het was een leuke namiddag met fijn gezelschap en heerlijk eten. Bompa vond het ook heel geslaagd en zei dat dat voor herhaling vatbaar was. Hij was blij dat ik ook eens een mooi versierd bord kreeg i.p.v. steeds een bomvol bord pasta. Bompa gelukkig, ik gelukkig.

>> Site van Potiron

Ben jij al eens gaan eten bij Potiron in Kasterlee en wat was jouw ervaring?