Saffraan

Saffraan is zowat het duurste kruid ooit. Het is afkomstig van de saffraankrokus. Elke krokus heeft 3 rode stampers die handmatig moeten verwijderd worden dus dat verklaard de prijs voor een deel.

1 saffraandraadje is voldoende om 1 hele liter water te kleuren. Dus naast de smaak wordt het ook vaak gebruikt om een gele kleur aan je gerecht te geven.

Saffraan heeft een specifieke smaak. Heel lekker, dat ontkennen we niet, maar ook niet zo fantastisch om er – bij wijze van spreken – je maandloon aan te spenderen 😉

Wil je het enkel voor de kleur gebruiken en niet zozeer voor de smaak, dan kan je beter kurkuma gebruiken. Dit kleurt ook fel geel en is véél goedkoper.

Saffraan is hier vooral bekend als ingrediënt in rijstpap maar het wordt ook gebruikt in andere rijstgerechten zoals o.a. paella, risotto,…

Biologische saffraan kopen >>

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

Praat lekker mee ...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • vegan kookboeken
  • Meest recente berichten

  • Recente reacties

  • Ook lezen?

    Maca - wat is maca poeder?

    Wat is maca poeder?

    Maca is een plant die groeit in Peru (Andesgebergte). De wortel wordt hiervan gebruikt als superfood en je ziet het meestal als een geel poeder.

    Aardpeer bereiden

    Aardpeer bereiden – zo doe je dat

    Aardperen, het is niet voor iedereen zo’n evidente groente, redelijk onbekend. Ze horen dan ook bij de vergeten groenten. Maar al deze vergeten groenten hebben

    Artisjok - wat is het en hoe kook je het?

    Artisjok

    Wat zijn artisjokken? Artisjok is een plant die nauw verwant is aan de distel en vooral voorkomt in het Mediterrane gebied. Ze worden verkocht en