Toen ik als kind met m’n ouders op uitstap ging, bijvoorbeeld naar de Efteling of een ander pretpark, ging dat meestal gepaard met een picknick met boterhammen met ei. Nu eet ik dat laatste natuurlijk al jaren niet meer, maar soms heb ik er nog wel eens zin in. Die boterhammen met ei zijn namelijk gekoppeld aan een positieve ervaring. Dat blijft toch hangen.
Bovendien was ik er simpelweg verzot op 🙂
Gelukkig heb ik daarvoor ondertussen het perfecte alternatief gevonden: scrambled tofu. Oftewel: de vegan versie van roerei op basis van tofu én de meest wonderlijke smaakmaker ooit… kala namak. Ongelooflijk hoeveel die laatste naar ei smaakt. Super lekker als ontbijt of tussen een boterham. Net als vroeger dus 🙂
Bon appetit!
TIP: Dit basisrecept kan je trouwens prima uitbreiden met champignons, groentjes, tomaten (in de zomer), lente-uitjes, et cetera. Of probeer een keer kerriepoeder in plaats van kurkuma. Deze scrambled tofu is ook erg lekker als topping op verse asperges. Op z’n Vlaams dus. Hmmm! 🙂
Hoe heb jij je scrambled tofu het liefst?
Koken is al lang niet meer het verplichte dagelijkse ritueel puur om ons te voeden.…
Steeds meer mensen zoeken naar plantaardige alternatieven voor vlees, zuivel en eieren. Misschien wil je…
Wij zijn ondertussen al een tijdje de navulbare, duurzame en 100% natuurlijke deodorant van WILD…
Je weet vast wel dat bier goed samengaat met bepaalde gerechten, maar heb je gehoord…
Als fanatieke kok heb je natuurlijk een goed uitgeruste keuken nodig. Hoe beter jouw keuken…
Bij de populaire Nederlandse winkelketen HEMA vind je een ruim aanbod hoogwaardige pannen en stijlvol…
View Comments
dit kan je dan ook gebruiken als basis voor een quiche? met evt toevoeging van wat water?