Geüpdatet op

Toen ik als kind met m’n ouders op uitstap ging, bijvoorbeeld naar de Efteling of een ander pretpark, ging dat meestal gepaard met een picknick met boterhammen met ei. Nu eet ik dat laatste natuurlijk al jaren niet meer, maar soms heb ik er nog wel eens zin in. Die boterhammen met ei zijn namelijk gekoppeld aan een positieve ervaring. Dat blijft toch hangen.

No Milky Way 2 - vegan lunch

No Milky Way 2 - vegan lunch

Ben jij de saaie boterhammen ook zo beu? Check dan zeker ons boek met heerlijke lunchrecepten (warm en koud).

Bovendien was ik er simpelweg verzot op 🙂

Kala namak voor de perfecte smaak van scrambled tofu

Gelukkig heb ik daarvoor ondertussen het perfecte alternatief gevonden: scrambled tofu. Oftewel: de vegan versie van roerei op basis van tofu én de meest wonderlijke smaakmaker ooit…kala namak. Ongelooflijk hoeveel die laatste naar ei smaakt. Super lekker als ontbijt of tussen een boterham. Net als vroeger dus 🙂

Bon appetit!

scrambled tofu
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter

Ingrediënten voor een basis scrambled tofu

  • 1 (kleine) ui 
  • 2 teentjes look
  • 250 gram (1 blok) tofu natuur
  • 1 el tamari sojasaus
  • 1/4 tl kala namak -> bestel hier
  • 1/4 tl kurkumapoeder
  • versgemalen zwarte peper (naar smaak)
  • citroensap – naar smaak
  • olijf- of kokosolie – om te bakken

Bereiding

  • Haal de tofu uit de verpakking en dep goed droog. Wikkel de tofu vervolgens in keukenpapier en leg op een bord. Plaats er een zwaar voorwerp bovenop en laat 1 uurtje rusten. Hoe meer vocht eruit is, hoe meer smaak de tofu zal opnemen.
  • Snij de tofu vervolgens in kleine blokjes en prak ze daarna fijn met een vork. 
  • Verhit een eetlepel olijf- of kokosolie in een pannetje en stoof de ui tot die zacht is. Voeg de knoflook toe en bak kort mee.
  • Voeg de geprakte tofu toe en bestrooi het geheel met de kurkuma. Roerbak nog enkele minuten door.
  • Voeg de tamari toe en meng nog eens goed door mekaar. Breng tot slop op smaak met de kala namak, versgemalen zwarte peper en een paar druppels citroensap.

TIP: Dit basisrecept kan je trouwens prima uitbreiden met champignons, groentjes, tomaten (in de zomer), lente-uitjes, et cetera. Of probeer een keer kerriepoeder in plaats van kurkuma. Deze scrambled tofu is ook erg lekker als topping op verse asperges. Op z’n Vlaams dus. Hmmm! 🙂

>> Bestel hier je Kala namak

Hoe heb jij je scrambled tofu het liefst?

Vegan ontbijt en lunch
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter

Vegan ontbijt & lunch

Ben jij de saaie boterhammen ook zo beu? Check dan zeker ons ebook met heerlijke lunchrecepten (warm en koud).

Meer info ►