Shavt – Vegan kaas en levensmiddelen

Kobe Mangelschots van Shavt in Leuven

Droom wordt werkelijkheid

In het interview met vegan-kaasmaker Kobe Mangelschots kon je al lezen over zijn snode plannen om in Leuven een eigen winkel op poten te zetten. Welnu, hij voegde de daad bij het woord en opende recentelijk (nou ja, al even geleden) de deuren van Shavt (staat voor Simply Healthy And Vegan Things), zoals hij zijn eigen vegan kaas- en levensmiddelenshop besloot te dopen.

Kobe Mangelschots van Shavt in Leuven

Vegan Leuven?

Ondanks (of dankzij?) het feit dat de Leuvense burgemeester zowat de enige in België was die het Donderdag Veggiedag initiatief van EVA resoluut van tafel veegde, begint deze studentenstad, na Gent weliswaar,  langzamerhand een waar uithangsbord van de plantaardige en diervriendelijke levensstijl te worden. Immers, behalve Shaft zijn in Leuven ook de vegan restaurants The Loving Hut, Greenway en Lukemieke …..gevestigd.

Daar ben ik natuurlijk wat blij mee (want een stuk dichterbij dan Gent 😉

Ruim assortiment bij SHAVT

Shavt's assortiment vegan kazen

Hoewel je bij Shavt ook terecht kan voor andere 100% plantaardige voedingsmiddelen zoals seitan, tofu, chocoladerepen en zelfs marshmallows(!), zijn het natuurlijk de vegan kazen die de dienst uit maken. Kobe’s eigen assortiment aan smeerbare kazen zien er heerlijk uit en smaken idem dito, en daarnaast kan je bij Shavt ook Wilmersburger, het Duitse vlaggenschip der nepkazen, op de kop tikken. In sneetjes of geraspt.

Scherven brengen geluk

Het glas van Shavt’s voordeur mag dan onlangs door een stomdronken/gefrustreerd individu de vernieling in geholpen zijn, op Kobe’s humeur heeft het allerminst invloed gehad. Hij is blij met z’n winkel, en ik twijfel er niet aan dat het vega-vegan liefhebbende gedeelte van Leuven dat ook is. En wie weet brengen die scherven extra geluk en vindt ook de reguliere kaasliefhebber z’n weg naar Shavt!

Alle vegan kazen bij Shavt op een rijtje
Diverse vegan voedingsmiddelen bij SHAVT

De website van Shavt is helaas nog ‘under construction’, maar voor de nodige info kan je wel terecht op de Facebookpagina;

Heb je Shavt al bezocht? En misschien al enkele kazen kunnen proeven?

No Milky Way 2 - vegan lunch

Ben jij de saaie boterhammen ook zo beu? Check dan zeker ons boek met heerlijke lunchrecepten (warm en koud).

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

Praat lekker mee ...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • vegan kookboeken
 • Meest recente berichten

 • Recente reacties

 • Ook lezen?

  Vegans op vakantie in La Roche Ardennen

  Vegans op vakantie in de Ardennen

  Afgelopen week gingen we een paar daagjes naar de Ardennen, La Roche om precies te zien. We hadden een leuk appartement gevonden om te verblijven.

  The Avocado Show Amsterdam

  The Avocado Show

  Mijn vriend deed in november mee aan tryvegan en om zichzelf te belonen wilde hij graag naar de Vegan Junkfood Bar. Die gerechten die hij

  Download gratis weekmenu

  vegan weekmenu