De beste supplementen voor spiergroei en vetverlies

Beste supplementen voor spiergroei en vetverlies

Door de jaren heen heeft de fitnessindustrie een exponentiële groei gezien in het gebruik van supplementen voor spiergroei en vetverlies. Jaar in, jaar uit komen er nieuwe supplementen op de markt die wonderen beweren te verrichten voor je lichaam. Terwijl sommige effectief blijken te zijn, zijn andere niets minder dan bedrog en teleurstelling.

Dat gezegd hebbende, het opbouwen van spieren en het kwijtraken van extra kilo’s vet gebeurt niet alleen door het gebruik van supplementen. Als dat is wat de “supplementenhandelaren” je hebben doen geloven, dan ben je misschien misleid.

Integendeel, afvallen en spieropbouw vereist een consistent en goed georganiseerd voedings- en trainingsplan dat je helpt je calorie-inname onder controle te houden en je spieren te stimuleren voor een betere groei.

Wat supplementen doen is je ondersteunen tijdens je bodybuilding reis. Ze kunnen de resultaten die je ziet maximaliseren en je in staat stellen je lichaamsdoelen sneller en efficiënter te bereiken.

Met supplementen kan je het meeste uit je oefeningen halen. Sommige werken om spiergroei te stimuleren, terwijl andere helpen bij vetverlies. Er zijn supplementen die je kunnen helpen beide te bereiken. Maar is het echt mogelijk om tegelijkertijd spieren op te bouwen en vet te verliezen? Ja, dat is mogelijk. Maar het moet wel strategisch gepland worden, zowel wat betreft voeding, training en supplementen.

In de volgende paragrafen bekijken we enkele van de beste natuurlijke supplementen voor spiergroei en vetverlies op de markt.

Turkesterone

Als je een fitnessfreak bent en je hebt nog niet gehoord van Turkesterone, dan leef je waarschijnlijk onder een steen. Recentelijk heeft deze plantaardige ecdysteroïde, gewonnen uit de Ajuga turkestanica plant, veel aandacht gekregen in de fitnessindustrie.

Ecdysteroïden zijn steroïde hormonen die zijn oorsprong vindt in bepaalde planten, waterdieren en sommige insecten. In de fitnesswereld worden ze gebruikt als natuurlijk middel om supplementen te maken die de spiergroei kunnen verhogen.

Turkesterone bestaat al meer dan 50 jaar, maar pas sinds kort begint deze verbinding de erkenning te krijgen die ze verdient. Anekdotische bewijzen van bodybuilders die deze verbinding hebben gebruikt om de spiergroei te verbeteren, zijn bemoedigend. Hieronder bekijken we snel hoe dit supplement werkt om de spiergroei te verbeteren en bodybuilding te ondersteunen.

Verbeterd spiergroei

Er zijn aanwijzingen dat Turkesterone de spiergroei kan doen toenemen door de eiwitsynthese te bevorderen. Uit onderzoek is gebleken dat deze eigenschap kan worden toegeschreven aan zijn vermogen om de vertalingsefficiëntie van het mRNA en de functionele activiteit van de polyribosomen (waar de meeste eiwitsynthese plaatsvindt) te verhogen.

Vermindert eiwitkatabolisme

Tijdens het sporten kunnen onze caloriereserves uitgeput raken, en als dat gebeurt, begint ons lichaam vetten en eiwitten af te breken om een alternatieve energiebron te vinden. Gelukkig blijkt Turkesterone te helpen de afbraak van eiwitten, die onze spiercellen helpen aanmaken, te verminderen.

Er zijn ook aanwijzingen dat ecdysteroïden zoals Turkesterone kunnen helpen de hoeveelheid leucine in onze cellen te verhogen, een essentieel aminozuur dat wordt gebruikt bij de synthese van eiwitten in ons lichaam.

Meer kracht

Uit onderzoek is gebleken dat Turkesterone de trainingsprestaties kan verbeteren door de kracht en het uithoudingsvermogen van bodybuilders te vergroten. Dit wordt bereikt door het verhogen van de productie van ATP (adenosinetrifosfaat) in ons lichaam, dat, zoals we allemaal weten, de energiebron is voor elke lichaamscel.

Shilajit

Als je uit de westerse wereld komt, neem ik het je niet kwalijk als je niet weet wat Shilajit is. Het is een kleverige substantie die ontstaat door de langzame ontbinding van plantaardig materiaal gedurende een lange periode. Het komt voor in de rotsen van de Himalaya, Tibet en het Altai gebergte. Het heeft een lange gebruiksgeschiedenis in de eeuwenoude ayurvedische geneeskunde van India.

Uit onderzoek is gebleken dat Shilajit gunstige effecten heeft op de spieropbouw. De consumptie ervan kan de productie van testosteron, het hormoon dat verantwoordelijk is voor spiergroei, helpen verhogen.

In een klinische studie, gepubliceerd in het tijdschrift Andrologia, vertoonden deelnemers tussen 45 en 55 jaar die 90 dagen achtereen Shilajit kregen, een significante toename van hun totale testosteron, vrije testosteron en dehydro-epiandrosteron (DHEAS) in vergelijking met degenen die een placebo innamen.

Als je het niet weet, testosteron verbetert de spiermassa en -kracht. Het verbetert ook de botmassa en regelt de geslachtsdrift bij mannen. 

In een ander onderzoek toonden mannen met een laag testosterongehalte, wanneer ze de juiste behandeling kregen, een toename in spieromvang en kracht, en een vermindering van de vetmassa.

Naast het vermogen van Shilajit om de testosteronproductie te verhogen, hebben studies aangetoond dat het kan helpen vermoeidheid te verminderen en atletische prestaties te verbeteren, door het vermogen van de mitochondriën om energie te produceren te vergroten.

Creatine

Van de door ons genoemde supplementen is creatine het populairst. In feite is het het meest onderzochte voedingssupplement ter wereld. Het wordt van nature in ons lichaam geproduceerd. Het helpt de cellen van onze spieren en andere weefsels van energie te voorzien.

Het standpunt van de International Society of Sports Nutrition over creatine in 2007 was dat het het meest effectieve prestatie verhogende voedingssupplement is voor sporters dat de groei van vetvrije spieren en de algemene sportprestaties kan vergroten.

Het onderzoek erkende ook dat het veilig is, en dat de consumptie ervan geen nadelige gevolgen heeft voor gezonde personen. Veel studies hebben aangetoond dat suppletie met creatine, samen met intensieve weerstandstraining, kan leiden tot verbeterde spierhypertrofie, vetvrije massa en fysieke prestaties.

De belangrijkste werkingen van Creatine zijn:

 • Verhogen de energietoevoer naar onze spiercellen tijdens periodes van oefeningen met hoge intensiteit
 • Verhoogt de spiergroei door je in staat te stellen de hoeveelheid werk die in één enkele trainingssessie wordt verricht te verhogen, en door de cel signalen te helpen verbeteren, wat de groei en het herstel van spiercellen kan bevorderen.

L-Carnitine

L-carnitine wordt van nature geproduceerd in de menselijke hersenen, nieren en lever. Het wordt door het lichaam gemaakt uit twee aminozuren, lysine en methionine. Het helpt het vet in ons lichaam om te zetten in energie. Het doet dit door het transport van lange-keten vetzuren naar de mitochondriale matrix, die worden omgezet in energie.

Wanneer een L-carnitinesupplement wordt ingenomen, stimuleert het het lichaam om meer vetzuren (triglyceriden) als energiebron te gebruiken dan koolhydraten. Dit betekent dat het zeer waarschijnlijk vetverlies zal veroorzaken.

Uit onderzoek is gebleken dat L-carnitine niet alleen vet verbrandt, maar ook de algemene trainingsprestaties kan verbeteren door de energie en het uithoudingsvermogen te vergroten.

Eiwitten/ Proteïne

Als het gaat om het opbouwen van grotere spieren, gaat er niets boven de organische blokken waaruit de spieren in je lichaam bestaan. Het is een feit dat wanneer je tijdens bodybuilding niet genoeg eiwitten eet, je eerder spiermassa verliest dan aangroeit, vooral bij mensen die een calorietekort dieet volgen om af te vallen.

Hoewel de meeste populaire en effectieve eiwitsupplementen op de markt, zoals wei- en caseïne-eiwit, afkomstig zijn van dierlijke bronnen, zijn er ook plantaardige eiwitten die dus vegan vriendelijk zijn. Uit onderzoek is bijvoorbeeld gebleken dat erwteneiwit net zo effectief is als wei-eiwitisolaat bij krachttraining, aangezien suppletie ervan de spierdikte bij weerstandgetrainde personen kon vergroten.

Belangrijke tips

Zoals we al eerder hebben gezegd, kunnen supplementen alleen niet het lichaam geven dat je zoekt – ze kunnen alleen een aanvulling zijn op je dieet en de inspanningen die je aan training besteedt.

Wat de meeste mensen nog steeds niet weten, is “hoe ze hun dieet effectief kunnen optimaliseren voor hun trainingsdoelen en lichaamsbehoeften” en “hoe ze effectief kunnen trainen voor progressieve spiertoename”.

Als je bent zoals de meeste mensen, zou je kunnen kijken naar het bedrijf Apex Nutrition, zij bieden een High Volume & Frequency Training plan eBook aan, waar alles wat je moet weten over het optimaliseren van je trainingsplan voor meer spiergroei is vereenvoudigd tot een beginnersniveau.

Bijna iedereen zou dit eBook kunnen lezen, en leren over de eenvoudige geheimen die bodybuilders hebben gebruikt om groter en groter te worden, zelfs als ze nog nooit een halter in hun handen hebben gehad.

In dit eBook leer je over:

 • Voedingsfundamenten
 • De meest effectieve supplementen op de markt
 • De meest effectieve trainingsplannen voor spiergroei, en – De spieranatomie van het menselijk lichaam (4,5 en 6-daagse training schema’)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

Praat lekker mee ...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • vegan kookboeken
 • Meest recente berichten

 • Recente reacties

 • Ook lezen?

  De online drogist review

  De online drogist review

  In deze review deel ik je mijn ervaring met De online drogist en vertel ik je meer over deze online shop en wat ik er

  Download gratis weekmenu

  vegan weekmenu