Tagliatelle con alghe

Tagliatelle con alghe vegan

Een geweldig en super makkelijk eenpansgerecht met de smaak van de zee. Vanzelfsprekend met zeewier i.p.v. vis (die feitelijk gewoon naar zeewier smaken, dus tja).

Laat je niet ontmoedigen door de lange lijst met ingrediënten. Het is gewoon een kwestie van alles bij elkaar verzamelen en ‘in de pot gooien’. Easy 🙂

Wel heb je een zogenaamde ‘zeewierbouillon’ nodig. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is; 1 liter groentebouillon (verse of 1 liter warm water + 2 bouillonblokjes) en 100 g gedroogd wakame zeewier. Breng alles samen aan de kook en laat min. 1 uur pruttelen op een zacht vuurtje.

De wakame haal je uit de bouillon en versnipper je om op het laatst aan het gerecht toe te voegen. Zero waste, maximum taste dus 🙂

Smakelijk!

Ingrediënten

  • 3 kleine uien – gepeld en gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook – gepeld en gesnipperd
  • 2 preien – in dunne ringen
  • 1 courgette – in kleine blokjes
  • 200 gram (stevige) tofu natuur – uitgelekt en in blokjes gesneden
  • 750 ml zeewierbouillon (groentebouillon + 100 g wakame zeewier –
    zie recept bovenaan het artikel)
  • 100 gram zongedroogde tomaten – grofgehakt
  • 1 rode paprika – geschild en in dunne reepjes gesneden
  • 1 tl paprikapoeder (eventueel gerookt paprikapoeder)
  • 3 takjes verse dille + extra om te garneren
  • 1/2 tl gedroogde marjolein
  • 2 blaadjes laurier
  • 300 gram tagliatelle
  • 250 ml tomatenpulp (passata)
  • 2 el tomatenpuree
  • 100 gram kikkererwten (geweekt en voorgekookt of uit blik)
  • 3 tl kappertjes
  • 3 el zwarte ontpitte olijven – heel of grofgehakt
  • 1 el citroensap + 4 halve maantjes verse citroen
  • handje versgehakte peterselie
  • peper en zout
  • 2 el olijfolie

Tagliatelle con alghe vegan

Bereiding

  • Verhit 2 el olijfolie in een pot en fruit de ui op matig vuur. Voeg de prei, paprika en knoflook toe. Bak deze al roerend kort mee. Doe de verse en gedroogde kruiden erbij en laat afgedekt stoven gedurende +/- 6 minuten.
  • Roer de tomatenpuree door de groenten en voeg de zongedroogde tomaten, courgette en tagliatelle toe. Overgiet met de passata en zeewierbouillon en breng aan de kook. Draai het vuur meteen lager en laat afgedekt sudderen gedurende 6-7 minuten (controleer regelmatig of de pasta al beetgaar is).
  • Roer er tot slot de kappertjes, olijven, tofu, gehakte wakame (uit de zeewierbouillon), kikkererwten en citroensap doorheen en verwarm nog goed door. Schep de peterselie voorzichtig door de pasta en kruid af naar smaak met peper en zout.
  • Werk af met schijfjes citroen en serveer meteen.

Tagliatelle con alghe vegan

TIP!

dit recept wordt helemaal fantastisch als je de tofublokjes 1 nacht van tevoren in de (koude) zeewierbouillon laat marineren. Voor je aan het recept begint laat je ze flink uitlekken op een stukje keukenpapier en voeg je ze zoals aangegeven weer aan de stoofpot toe.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

3 reacties

  1. Lijkt me heel erg lekker.
    Komt er misschien nog een derde kookboek van jou uit?
    Ik vind jouw recepten namelijk erg duidelijk en lekker.
    En goed uitvoerbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • vegan kookboeken
  • Meest recente berichten

  • Recente reacties

  • Ook lezen?

    Pasta pesto recept - veganistisch

    Pasta pesto recept

    Pasta pesto, een mooie alliteratie, maar ook een lekker gerecht als je weinig tijd hebt om te koken 😉 Heb je dat wel eens dat