Een erg mooi (voor)gerechtje en heerlijk van smaak. Bovendien vraagt de bereiding niet zoveel tijd.
Je kan het ook als een aparte salade bij een hoofdgerecht opdienen, samen met wat veldsla, ruccola of verse spinazieblaadjes. Of serveer het als hapje in een glaasje of op een lepeltje. Multifunctioneel zei ik toch;-)
Deze tartaar is extra lekker als alle smaken een paar uur in elkaar hebben kunnen overvloeien. Maak dit echter niet de dag ervoor, want dan wordt de textuur van de rode biet en de komkommer wat papperig en onsmakelijk.
Voor de verandering vermeld ik ook eens het aantal personen voor je. Dit is voldoende voor 4 smulpapen.
Je kan ook kant-en-klare veganaise gebruiken en daaraan de wasabi toevoegen.
Presentatie zoals op de foto (hij was wel een beetje ingezakt, moet ik toegeven): Neem een dresseerring en maak een torentje (jaja 🙂 van de tartaar. Versier met enkele puntjes pure wasabipasta en wat extra blokjes komkommer. Bestrooi het bord met wat paprikapoeder en werk af met 2 halve maantjes komkommer of een takje verse peterselie.
Wil je nog meer recepten voor koude (en warme) sauzen?
Koken is al lang niet meer het verplichte dagelijkse ritueel puur om ons te voeden.…
Steeds meer mensen zoeken naar plantaardige alternatieven voor vlees, zuivel en eieren. Misschien wil je…
Wij zijn ondertussen al een tijdje de navulbare, duurzame en 100% natuurlijke deodorant van WILD…
Je weet vast wel dat bier goed samengaat met bepaalde gerechten, maar heb je gehoord…
Als fanatieke kok heb je natuurlijk een goed uitgeruste keuken nodig. Hoe beter jouw keuken…
Bij de populaire Nederlandse winkelketen HEMA vind je een ruim aanbod hoogwaardige pannen en stijlvol…
View Comments
Hallo Stijn, Fijn ! ik ben beland op je BLOG, en eerlijk ik vind het REUZE ! Als je het goed vind ga ik met regelmaat komen piepen en wil ik je gerechtjes graag delen op mijn FaceBook praktijk pagina Ik zoek uit hoe het kan. Ik kan tot hiertoe niet linken vanop mijn advertentiepage Ayurveda, DO-IN-PRAKTIJK
By the way, de tartaar van rode biet, klinkt als pittig, .. het water komt me in de mond ! Ik ga het zeker een keertje uitproberen. Dank voor het delen van je cooking art ! KAthy
Hoi Kathy!
Dat is super leuk om te horen. Je mag m'n blogposts delen zo vaak je maar wil.
Tenminste...als het eenmaal lukt ;) Geen idee hoe dat komt eigenlijk.