Tempeh crumble met baconsmaak (recept)

Tempeh crumble met baconsmaak recept

Tempeh crumble is heel makkelijk om te maken. Het kost je niet veel tijd en je kan er vele kanten mee uit. In dit recept gaan we het maken met een baconsmaak. Hiervoor gebruiken we een combi van liquid smoke (vloeibare rook), ahornsiroop en kruiden.

Tempeh crumble met baconsmaak (recept)

Recipe by Elke AertsDifficulty: Makkelijk
Prep time

5

minutes
Cooking time

30

minutes

Ingrediënten tempeh crumble

  • 1 rol tempeh (200 gram)

  • 60 ml water + 1/4 tl groentebouillonpoeder

  • 60 ml sojasaus (of coconut aminos) wij gebruiken deze tamari

  • 2 el olijfolie

  • 1 el liquid smoke (liquid smoke bestellen)

  • 1 el ahornsiroop

  • 1/2 tl komijn

  • 1/2 tl knoflookkpoeder

  • Zwarte peper (naar smaak)

Bereiding tempeh crumble

  • Snijdt de tempeh in stukken en plet deze tot crumble met een vork.
  • Meng in een kopje alle overige ingrediënten (1 el olijfolie, de andere is om te bakken) goed door elkaar.
  • Verwarm de overige eetlepel olijfolie in een (wok)pan. Zodra de olie warm genoeg is bak je de gekruimelde tempeh gedurende 1 minuut.
  • Voeg de saus toe en laat pruttelen totdat al het vocht verdwenen is. Roer regelmatig doorheen het gerecht.
  • Als de tempeh crumble klaar is doe je dit op een bord met keukenpapier zodat het overtollige vet opgenomen wordt. Strooi er zwarte peper over. Je kan het nu onmiddellijk eten. Restje kan je enkele dagen in de koelkast bewaren.
Tempeh crumble recept vegan

Waar is tempeh crumble lekker bij?

Deze tempeh crumble met baconsmaak is bij heel wat gerechten lekker. Het heeft een felle smaak waardoor je een gerecht al snel wat meer pit kan geven.

Bij welke gerechten kan je tempeh crumble eten?

  • Je kan deze als toppic in een soep doen samen met wat gesnipperde lente-uitjes.
  • Doe deze tussen een toritillawrap samen met groenten en hummus of een saus naar keuze.
  • Als extra smaakmaker op een slaatje.
  • Onder pasta, bijvoorbeeld met een vegan kaassaus of pompoensaus.
  • Tussen een taco samen met groenten.
  • Ook heel lekker op een pizza, samen met tomatensaus, paprika en ui.

Heb jij al eens tempeh crumble gemaakt of wil je dit eens maken? Op of in welk gerecht eet jij het dan graag?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

Praat lekker mee ...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • vegan kookboeken
  • Meest recente berichten

  • Recente reacties

  • Ook lezen?

    Stamppot van snijbiet - warmoesstoemp - vegan recept

    Stamppot van snijbiet (vegan recept)

    Hierbij deel ik graag een simpel recept voor stamppot van snijbiet oftewel warmoesstoemp. Ik haal mijn groenten bij een verpakkingsvrije winkel in mijn buurt en

    Vegan kaasbox voor de feestdagen

    Bestel nu deze exclusieve box.