The Dutch Weedburger en bezoekje aan Vega-Life in Amsterdam

Gepubliceerd op:
The Dutch Weedburger Joint en Vega-Life in Amsterdam - Vegan uit

The Dutch Weedburger had ik weer gemist op Vegan summer Fest, dus ik had me voorgenomen: de eerst volgende keer dat ik in Amsterdam moet, ga ik de nieuwe vestiging checken 🙂

Je kan mijn vlog bekijken en/of de blog lezen. Voor ieder wat wils 😉

Afgelopen vrijdag moest ik in de namiddag in Amsterdam zijn voor een brainstormsessie. De uitgelezen kans om ook eens een kijkje te nemen bij The Dutch Weedburger Joint (want zo heet de vestiging).

Met Weedburger en Joint zou je wel eens verkeerde gedachten kunnen hebben, het gaat hier om zeewier en niet om weed die in de straten van Amsterdam ook goed te ruiken is.

Ik was mijn trip aan het voorbereiden en zag dat de afstand tot beide doenbaar was te voet, maar waar zou ik dan parkeren? Tussen de 2 in vond ik iets maar enkel toegankelijk met een app. Was ongerust dat het niet zou werken en dat ik ter plaatse nog een andere oplossing moest zoeken, dus ik koos voor een andere parkeergarage.

Met de fiets door Amsterdam

Nu werd al die afstand te voet overbruggen best veel. En van het openbaar vervoer, daar heb ik absoluut ‘geen kaas van gegeten’. En toen kreeg ik een ge-ni-aal idee 😉 Ik kon de fiets meenemen. Zo gedacht, zo gedaan.

In de parkeergarage bleek gelukkig een lange lift te zijn waar ik makkelijk met de fiets in kon en ik stelde de weg in naar The Dutch Weedburger.

Ik kon kiezen met de auto, maar dan was de afstand lang of te voet, dus dat koos ik. Niet ideaal, ik belande in de winkelstraat waar ik niet kon fietsen en de gps was de kluts kwijt, want i.p.v. dichter bij mijn bestemming, ging ik steeds verder weg.

Na een tijdje zat ik de goeie weg en kon ik lekker doorfietsen. Dat was heerlijk. Zo lekker vrij, en je geraakt ergens (te voet is dat toch wat beperkter).

Ik denk dat ik in de toekomst wel eens moet kijken voor een fietsapp. Dus als jij een goeie weet, laat dan maar even weten hieronder.

Maar door al het verkeerd rijden, was ik toch wat later aangekomen bij The Dutch Weedburger dan mijn bedoeling was. Ik zag dat ik mijn afspraak niet zou halen als ik daar lekker, rustig, gezellig zou eten en iets drinken. Dan maar iets meenemen. Stijn had me trouwens gevraagd voor hem ook iets mee te nemen. Voor hem had ik The Dutch Weedburger en voor mijzelf nam ik The Dutch Weed Dog.

The Dutch Weedburger

The Dutch Weedburger

Is in 2013 ontwikkeld, het begon trouwens met een documentaire van Lisette Kreischer en filmmaker Mark Kulsdom. De burger zelf is ook helemaal Nederlands. Niet alleen ontwikkeld door, maar ook de zeewier is uit de Nederlandse Oosterschelde afkomstig. De burger is vegan, kosher en halal. Wat de burger extra mooi maakt is het groene broodje, dat komt door de chlorella die er in zit.

The Dutch Weedburger is verkrijgbaar op festivals en in restaurants doorheen Nederland en op sommige plaatsen in België.

The Dutch Weedburger Joint

Is sinds 21 juni in Amsterdam geopend, dus nog heel recent. Behalve The Dutch Weedburger kan je er de The Dutch Weed dog, Weedbites, gebakjes,… bestellen.

Elke in The Dutch Weedburger Joint Amsterdam

Binnen staan enkele tafeltjes en buiten is er het ook leuk ingericht. In het groot hing het logo en achter de toog de slogan “Eat weed live long”. En ook de andere slogan die buiten hangt en op de menukaarten staat is er bonk op “Serving Positive Change”.

The Dutch Weedburger Joint Amsterdam

Ik had het geluk dat er niet zo veel volk was, dus was snel aan de beurt. Wel gek dat de bediening in het Engels was. Misschien omdat er veel internationale bezoekers komen.

Naar het toilet gaan, kan je wel best doen als je nog niet gegeten had. Ik geraakte er namelijk maar net binnen 😉

Even terug de fiets op en toen ik op de locatie kwam had ik nog net even de tijd om de burger en hotdog te filmen en die laatste op te eten. Met het bewegen op de fiets was de hotdog wel wat uit elkaar gevallen, waardoor het een smosboel geworden was, maar geen probleem, ik kon iets later mijn handen gaan wassen. Het groene van het broodje en het rode erbovenop, maakt dat de hotdog er extra aantrekkelijk uitziet en bovendien was ie overheerlijk.

The Dutch Weed dog

Vega-Life Amsterdam

3 uur later…

Gedaan met brainstormen en nog mooi weer, dacht ik “Zou Vega-Life ergens in de buurt zijn?”. Ik ben toch met de fiets. Om superver te gaan, was het wat laat, maar als het een beetje mee viel zou ik toch graag eens een kijkje nemen. Bestelde wel al eens wat in de webshop, maar was -erg he- nog nooit in de winkel geweest. Bleek het maar 90m te zijn 🙂

Vega Life Amsterdam

Ik keek wat rond en zag snoepstokjes die Snoopy graag eet, dus die nam ik al zeker mee. Stijn had op zich wel nieuwe sneakers nodig, maar omdat ik onverwacht bij Vega-Life belandde wist ik niet welke hij wilde hebben, dus dan maar wachten tot een volgende keer. Voor mezelf nam ik nog een frisco om de dag mee af te sluiten.

Elke met vegan ijsje van bij Vega-Life Amsterdam

Note to self: Elke onthoud in de toekomst eens waar je je auto gezet hebt 😉

Toen ik in de parkeergarage kwam, wist ik gelukkig nog dat ik op verdieping -2 stond, maar welke kleur of nummer… tja. Lang gezocht, uiteindelijk gevonden, maar toen ik bij de uitrit kwam, moest ik bijbetalen omdat ik te laat uitreed. Mijn kaart pakte die daar niet aan en geen mogelijkheid tot het insteken van geld, dus dan maar 4 pinkers op en aan de bali gaan informeren. Moest gelukkig niet betalen – ik had ook al het dagtarief betaald – en de man deed de bareel open.

Meer vegan hotspot in Amsterdam >>

Ben jij bij The Dutchweedburger Joint geweest, of heb je hem misschien al op festivals of op restaurant gegeten?

Plaats een reactie