Iedereen kent waarschijnlijk de tompoes, een zoet gebakje met laagjes van bladerdeeg, banketbakkersroom en suikerglazuur. Oorspronkelijk komt de tompoes uit Nederland (waar hij roze glazuur schijnt te hebben), maar zelf ken ik tot nu toe alleen de Belgische versie. Must check out!
Ongetwijfeld zijn beide versies zoet genoeg om je tandglazuur te dwingen tot vrijwillig afbrokkelen:-) Hoewel ik de tompoes best wel eens in een vegan variant wil maken, kwam ik deze keer op het lumineuze idee om een hartige tompoes in elkaar te flansen. Nu goed, het uiteindelijke resultaat ziet er in de verste verte niet uit als de zoete klassieker, maar het bekt lekkerder dan ‘2 vellen bladerdeeg met vulling’. Dus hier is hij dan:
Altijd lekker met een toefje bataatpuree, rauw witlof (al dan niet gesnipperd) en een simpel slablaadje sla. Easy does it.
Koken is al lang niet meer het verplichte dagelijkse ritueel puur om ons te voeden.…
Steeds meer mensen zoeken naar plantaardige alternatieven voor vlees, zuivel en eieren. Misschien wil je…
Wij zijn ondertussen al een tijdje de navulbare, duurzame en 100% natuurlijke deodorant van WILD…
Je weet vast wel dat bier goed samengaat met bepaalde gerechten, maar heb je gehoord…
Als fanatieke kok heb je natuurlijk een goed uitgeruste keuken nodig. Hoe beter jouw keuken…
Bij de populaire Nederlandse winkelketen HEMA vind je een ruim aanbod hoogwaardige pannen en stijlvol…