Vegan Junk Food Bar in Amsterdam

Vegan Junk Food Bar in Amsterdam

De Vegan Junk Food Bar…ik vernam er een maandje geleden voor het eerst iets over via een instagram-post van mijn ‘mastermindmaatje’ Lorenzo van fitstation.nl. Wow, dat zag er super goed uit!!! Ik ben dan ook meteen hun instagram-pagina gaan volgen en daar zag ik nog veel meer kleurrijke foto’s van burgers en andere lekkernijen. De eerstvolgende keer dat ik in Amsterdam moest zijn, stond de Vegan Junk Food Bar dus op mijn bucket list.

En onlangs was het zover!

Nuttige tijdbesteding

Het bedrijf achter ons websitesysteem organiseert een paar keer per jaar een netwerk/klantenborrel in Amsterdam. Meestal ben ik dan van de partij omdat er alleen maar leuke, sympathieke mensen blijken rond te lopen, ik niet vies ben van een ‘borrel’ en omdat ik sowieso graag in Nederland kom.

Aan de andere kant moet ik het voor mezelf (en Stijn) ook een beetje verkocht krijgen waarom ik dat hele eind ga rijden voor een borrel van een paar uur, haha. Ik hanteer meestal de regel dat de tijd dat ik ergens doorbreng minstens even lang (en liefst nog langer) moet zijn dan de tijd dat ik onderweg ben. Dus tja…wat kan je dan beter doen dan diezelfde dag ook een paar vegan restaurantjes uitchecken. Ik heb dan lekker gegeten én wellicht een paar leuke blogberichten in het vooruitzicht. Ideaal toch?

Bovendien vond ik niet 1, maar maar liefst 2 leuke, nieuwe zaken waar ik graag een hapje wilde gaan eten. Zijnde: de Avocado Show en de eerder genoemde Vegan Junk Food Bar. Yep, die Amsterdam-trip kreeg ik mezelf dus wel verkocht 😉

Vegan junk food bar - Marie Heinekenplein in Amsterdam

Pech met avocado’s

Om bij de Avocado Show te beginnen: dit is een ontbijt- en lunchbar waar – surprise! – avocado’s de hoofdrol spelen. Het is niet per definitie een veganistische zaak, maar ze hebben wel een menukaart met meerdere vegan en veggie opties die allemaal erg lekker klonken.

Aangezien de Avocado Show tot 17u open is en de borrel zelf om 16 uur begon, was het mijn plan om deze als eerste te bezoeken. Om er ‘s middag een hapje te eten dus.

Dat verliep helaas een beetje anders :-/

Nu moet je weten dat een ritje richting Amsterdam meestal heel vlot verloopt. Ik heb alleszins nooit eerder file of iets dergelijk gehad. Net die dag had ik echter flinke pech. Dankzij omleidingen/wegwerkzaamheden en nadien een joekel van een file was ik zelfs maar net op tijd voor de borrel! Kortom: by bye middaglunch. En je moet weten dat ik alleen nog maar 2 crackers met een plakje Wilmersburger had gegeten. Ik heb me bij de borrel dus maar meteen op de bakjes olijven gestort haha.

Maar goed: de Avocado Show zal helaas voor een andere keer zijn :-/

Leuker nieuws was er ook: de Vegan Junk Food Bar bleek letterlijk slechts een paar deuren verwijderd van de borrellocatie. Dat kon dan weer niet mooier. Dus toen de – zoals altijd leuke – borrel afgelopen was, kon ik daar meteen naartoe om m’n honger te stillen.

Het was nodig ook 😉

Sfeerverslag van bij de Vegan Junk Food Bar

Aanschuiven en smullen bij de Vegan Junk Food Bar

Toevallig sprak ik tijdens de borrel nog iemand wiens kennis al bij de Vegan Junk Food Bar was gaan eten. Ze vertelde me er ook bij dat het er volgens die kennis erg lekker was, maar dat je zomaar een uurtje zou moeten aanschuiven vanwege de drukte. En inderdaad…ik heb weliswaar geen uren moeten wachten maar druk was het er zeker. Zelfs op een doordeweekse donderdag. Bij de ingang bleek je je ook even te moeten aanmelden, waarna je dan een tafeltje kreeg toegewezen. Aangezien ik alleen was, ging dat dus behoorlijk snel.

Vegan Junk Food Bar in Amsterdam

Even later zat heel dit terras vol en stonden mensen recht. Maar toen was ik aan het eten 🙂

Toen ik eenmaal op m’n plekje zat, vroeg ik me af of ik mijn maaltijd nu zelf moest gaan bestellen (zoals bij de meeste Junkfood zaken het geval is) of dat er iemand zou langskomen. De persoon naast mij vertelde me echter dat ze je bestelling aan tafel kwamen opnemen. Bovendien bleek je je bestelling ook pas na je maaltijd te hoeven betalen. Kortom: net als in een regulier restaurant dus.

Toilet bij de Vegan Junk Food Bar - Marie Heinekenplein in Amsterdam

Burger, hotdogs en ander lekkers

Het menu van de Vegan Junk Food Bar bestaat – hoe kan het anders – voornamelijk uit burgers en diverse soorten frieten en andere bijgerechtjes. Voor mezelf bestelde ik echter de pas recent aan het menu toegevoegde hotdog. Erbij nog zoete aardappelfrietjes met zeewiersaus (!) en een biertje (Green bullet van Two chefs brewing). Voor Stijn bestelde ik nog een burger om mee te nemen. De ober zei dat ik die misschien beter kon bestellen wanneer ik ging vertrekken omdat ie anders koud zou zijn. Super attent van hem maar tja…op een rit van ongeveer 2 uur maakt dat helaas niet veel meer uit, haha.

stopcontact bij de vegan junk food bar

Heel handig ook dat er stopcontacten zijn waar je je mobiel kan opladen. Zeker als je een blog / vlog wilt maken 😉

Elke in Vegan Junk Food Bar

Wat de hotdog, de frietjes en het sausje betreft: die waren stuk voor stuk héél erg lekker. Ik heb logischerwijs niet zo veel ervaring met junkfood maar ik heb er in ieder geval van genoten. Ik me trouwens zo voorstellen dat ook niet-veganisten het hier prima naar hun zin zullen hebben. De persoon naast mij was bijvoorbeeld geen veganist, maar vond z’n maaltijd wel erg lekker.

Hotdog en zoete aardappelfrietjes

De man naast me vroeg me trouwens ook of ik al lang veganist was. “13 jaar en daarvoor 5 jaar vegetariër”, zei ik ‘m. Vervolgens zag ik hem met een verbaasde blik stille rekensommetjes maken om me uiteindelijk te vragen hoe oud ik dan wel was, haha.

Jaja, van veganistisch eten blijf je jong 😉

Elke met het IPA bier van Tho Chef's brewing

Hoe dan ook: mijn eerste ervaring met de Vegan Junk Food Bar was dus een hele goeie en ik was ook benieuwd wat Stijn (veruit de grootste fastfood-expert van ons tweeën) van z’n burger zou vinden. Daar kom je zo meteen achter.

Hotdog en zoete aardappelfrietjes

Als ik toch een punt van kritiek mag leveren, dan kan ik jammer genoeg niet om de toiletten heen. Die waren allerminst proper en het enige beschikbare toiletpapier lag blijkbaar op de grond. Het zal in de drukte vast vergeten zijn maar een beetje domper was het wel. Zeker omdat de rest zo’n toffe ervaring was.

Stijn’s mening

Net toen ik thuis de oprit opreed, kreeg ik een sms’je van Stijn. Dat ik “z’n burger niet mocht vergeten”. Qua timing erg beroerd…maar gelukkig had ik wel aan hem gedacht 😉

burger van de Vegan Junk Food Bar

Hoewel hij het dus moest doen met een koud exemplaar, vind je hier z’n mening:

Alsof je een burger van de Quick eet maar dan voorzien van écht verse groenten, een écht lekker broodje en tja….geen dierenleed. Met andere woorden: blij dat ik niet in Amsterdam woon…omdat ik er dan vast 3 x per week zou binnenspringen. Met alle gevolgen vandien ;)”

Toilet bij de Vegan Junk Food Bar - Marie Heinekenplein in Amsterdam

Vegan Junk Food Bar info

Ondanks het feit dat ze nog niet zo héél erg lang bestaan, heeft de Vegan Junk Food Bar inmiddels al 3 vestigingen in Amsterdam. Op deze locaties om precies te zijn: Staringplein (open: 12-22u), Eerste van Swindenstraat (open: 12-23u) en Marie Heinekenplein (open: 11-00u). Bij die laatste ben ik zelf geweest. Van de 3 zaken is deze vestiging ook de enige die ‘restaurant’ genoemd wordt i.p.v. ‘burger joint’. Ik veronderstel dan ook dat je op de andere locaties je bestelling wel gewoon aan de bar moet doorgeven en afhalen. Dat ga ik vast nog een keer – met Stijn erbij – uitchecken.

Ben jij al bij Vegan Junk Food Bar gaan eten? En zo ja, wat is jouw mening? Laat het ons zeker weten onderaan dit artikel.

No Milky Way 2 - vegan lunch

Ben jij de saaie boterhammen ook zo beu? Check dan zeker ons boek met heerlijke lunchrecepten (warm en koud).

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

8 reacties

 1. Hoi, dat het lekker is daar twijfel ik niet aan, maar om eerlijk te zijn de presentatie ziet er niet uit, vooral de burger (het oog wil ook wat)….misschien typisch Hollands?

 2. Hier nog een fan van de VJFB! Er zit een vestiging bij me om de hoek, haha!
  Je moet ook de vega kapsalon eens proberen daar, ook echt goddelijk!

  Leuke blog Elke, en leuk dat je erbij was op de borrel.
  Jammer dat we elkaar dit keer niet gesproken hebben. Hopelijk volgende keer!

 3. De burger die ik heb gegeten bij de Vegan Junk Food Bar was zo ontzettend lekker! Het verslaat zo een beetje alle vleesburgers die ik heb gegeten en dat zijn er heel wat. Ik heb één keer eerder een burger gegeten bij TheGoodBurger in Valencia en kan maar niet beslissen of die beter was of niet dan die van de VJFB. Ik heb gelukkig toen geen last gehad van wachttijd en kon meteen gaan zitten. Een absolute aanrader!

Praat lekker mee ...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • vegan kookboeken
 • Meest recente berichten

 • Recente reacties

 • Ook lezen?

  Vegans op vakantie in La Roche Ardennen

  Vegans op vakantie in de Ardennen

  Afgelopen week gingen we een paar daagjes naar de Ardennen, La Roche om precies te zien. We hadden een leuk appartement gevonden om te verblijven.

  The Avocado Show Amsterdam

  The Avocado Show

  Mijn vriend deed in november mee aan tryvegan en om zichzelf te belonen wilde hij graag naar de Vegan Junkfood Bar. Die gerechten die hij

  Download gratis weekmenu

  vegan weekmenu