Desserts

Vegan kersenijs met amandelmelk

Leve de nazomer!

Ik hoorde iets van een tropische storm (erg) en een warme nazomer (prima). Meer was er niet nodig om me de ijsmachine weer eens boven te laten halen!

Na het maken ‘Plantaardig IJsplezier‘ had ik  wel even m’n buik vol van ijs maar bon…dat ben ik dus blijkbaar al te boven 😉

Ik nam thans het vegan kersenijs recept uit m’n eigen e-book (is dat het toppunt van luiheid? ;)) en gaf er een kleine draai aan. Dat wil zeggen; in tegenstelling tot het recept in het boek, waarin ik de helft van de kersen mix en de andere helft in stukjes toevoeg, heb ik deze keer ALLE kersen door de mixer gehaald.

En zowaar…het resultaat ziet er 10 keer beter uit! De kleur is echt fantastisch, al zeg ik het zelf. En het recept wil ik jullie dan ook niet onthouden.

Tips: koel alvast je ijsmachine in de diepvries. Liefst een nacht op voorhand (minstens). Tenzij je een volautomatische ijsmachine hebt of het ijs met de hand wil bereiden natuurlijk.

Succes en smakelijk!

Ingrediënten

  • 300 gram kersen – ontpit
  • 200 ml sojaroom
  • 450 ml amandelmelk (ik gebruik deze)
  • 80 gram bio lichte rietsuiker
  • 20 gram maizena plus
  • paar druppels vanille essence
  • 1 tl citroensap

Bereiding

  1. Mix alle kersen in de blender of met de staafmixer en zeef het sap. Voeg het citroensap toe.
  2. Meng de maizena met 100 ml amandelmelk in een kleine kom.
  3. Breng de rest van de amandelmelk met de sojaroom en de suiker langzaam aan de kook. Draai het vuur lager en roer het kersensap er doorheen.
  4. Voeg een paar druppels vanille essence toe.
  5. Voeg al roerend de maizena toe en blijf zachtjes roeren tot het mengsel indikt tot een lichte pudding (+/- 10 minuten). Breng het mengsel niet opnieuw aan de kook!
  6. Haal van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Roer af en toe om het vliesje op de pudding te verwijderen.
  7. Doe het mengsel in een (bij voorkeur vooraf gekoelde) kom, dek af met folie en laat gedurende 1 nacht afkoelen in de koelkast.
  8. Bereid het ijs in de ijsmachine of handmatig. Plaats het terug afgedekt in de diepvries tot het ijs stevig maar schepbaar is.

Plantaardig IJsplezier

Mocht je het e-book al hebben dan is dit een leuke variant op het daarin vermelde kersen/amandelijs. En wie nu benieuwd is naar meer recepten; klik hier 😉

Stijn De Kock

Recent Posts

Gezondheidsrisico’s door PFAS in je pan

Koken is al lang niet meer het verplichte dagelijkse ritueel puur om ons te voeden.…

1 maand ago

Tips voor veganistisch koken

Steeds meer mensen zoeken naar plantaardige alternatieven voor vlees, zuivel en eieren. Misschien wil je…

6 maanden ago

Duurzame en 100% natuurlijke deodorant van WILD

Wij zijn ondertussen al een tijdje de navulbare, duurzame en 100% natuurlijke deodorant van WILD…

1 jaar ago

Veganistisch koken met bier

Je weet vast wel dat bier goed samengaat met bepaalde gerechten, maar heb je gehoord…

2 jaar ago

Vier dingen die je nodig hebt in jouw keuken

Als fanatieke kok heb je natuurlijk een goed uitgeruste keuken nodig. Hoe beter jouw keuken…

2 jaar ago

HEMA pannen en servies; de perfecte match voor elke gelegenheid

Bij de populaire Nederlandse winkelketen HEMA vind je een ruim aanbod hoogwaardige pannen en stijlvol…

2 jaar ago