Vegan buiten de keuken – Wat houdt een vegan lifestyle in?

Vegan lifestyle - producten

Laatst kreeg ik van iemand op Facebook de vraag “Leef je vegan of eet je alleen vegan?” Als je die vraag gewoon aan iemand op straat zou stellen, zou deze persoon waarschijnlijk verbaasd zijn en denken dat je gewoon 2 keer hetzelfde vraagt.

Maar er is wel degelijk een verschil bij deze vraag. Je kan namelijk veganistisch eten, regelmatig of zelfs altijd. Al je eten is veganistisch, groenten, fruit, noten en zaden, seitan,… Maar behalve op je eten let je niet op andere zaken.
Bij veganistisch leven, ga je ook op andere dingen letten of die volledig plantaardig zijn.

Toen ik vegetariër werd in 2000, kocht ik ook geen lederen schoenen meer. Nu ik veganist ben (2005), kijk ik ook naar andere zaken zoals je in het onderstaande filmpje kan zien.

Meer lezen over veganisme >>

Vegan lifestyle – een kijkje in de producten en kleding die ik heb

In dit filmpje toon ik enkele producten die ik heb en gebruik, zoals kleding, schoenen, cosmetica, tandpasta

Wat houdt vegan zijn voor mij in? (de vegan lifestyle)

Vegan kleding

Als ik kleding ga kopen, kijk ik of deze geen leder, wol, zijde bevat.
Liefst kies ik ook voor biologische kleding. Omdat het beter is voor het milieu en ook omdat er anders een hoop chemicaliën je huid binnen dringen.

Vegan schoenen

Mijn sneakers zijn van het merk Vegetarian Shoes. Van hetzelfde merk heb ik jaren geleden ook legerbottinnen gekocht. Ik heb die jaren dagelijks aangedaan, toen nog onder alles, een broek, een rok, een jurk, een short. Die combinaties zagen er misschien niet uit 😉 maar ze zaten wel lekker. Ik denk dat ik ze ondertussen al een jaar of 15 heb en ze gaan nog steeds mee. Nu doe ik ze wel niet meer dagelijks aan, maar als ik ga wandelen in de winter doe ik ze wel nog aan.
Mijn huidige winterlaarzen en Stijns herenschoenen zijn van het merk Eco Vegan Shoes.

Vegan verzorgingsproducten en cosmetic

Ik ben niet iemand die schmink gebruikt, het enige dat ik soms gebruik is mascara (momenteel van Lavera) en heel af en toe een beetje oogschaduw.
Qua tandpasta wissel ik nogal eens af van merk.
Bij verzorgingsproducten en cosmetica vind ik het makkelijk om de keurmerken te checken omdat het daarbij toch niet zo eenvoudig als met eten.

Vegan bodycrème

Vroeger gebruikte ik biologische bodycrème, maar tegenwoordig koop ik hier niks speciaals meer voor. Mijn bodycrème is … een pot biologische kokosolie. Gewoon diegene die je ook in de keuken zou gebruiken (wel die met kokosgeur). Het is vast van textuur, dus dat is handig te gebruiken. Niet zoals bij een andere olie dat je dan helemaal vol vet hangt. Als de badkamer nu heel warm is of in de zomer bijvoorbeeld dan begint die lichtjes te smelten waardoor het nog makkelijker uitsmeert. Het grote voordeel is dat je maar 1 ingrediënt over je aan het uitsmeren bent. Geen nutteloze ingrediënten of zaken die eigenlijk alleen maar schadelijk voor je zijn.

Die kokosolie is ook een ideale ontschminker.

En jij, is dat iets waar je helemaal niet mee bezig bent. Je bent al blij dat je in de gaten houdt wat er in je eten zit. Of is dat iets waar je ook bewust naar kijkt?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

Eén reactie

 1. Wat een leuke video, toffe tips! Ik ben een vegetariër die af en toe bewust vegan eet, of plots een vegan maaltijd in elkaar steekt zonder het te beseffen. : )
  Ik heb in het voorjaar mijn eerste vegan schoenen gekocht, sneakers van Ethletic. Ook een keer tandpasta van AloeDent gekocht via Amanprana. Ik ben ook super tevreden over mijn dagcrème van Green People, ook weer via Amanprana.
  Gisteren heb ik een cake geprobeerd met appelmoes ipv eieren, maar dat liep nog niet zo goed, daar moet ik nog wat in oefenen. ; )

Praat lekker mee ...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • vegan kookboeken
 • Meest recente berichten

 • Recente reacties

 • Ook lezen?

  cadeuatips vegans

  13 beste cadeautips voor veganisten

  Of het nu gaat om een verjaardag, een huwelijksfeest, een housewarming party of de eindejaarsfeesten … cadeautjes kopen (en krijgen) hoort er simpelweg bij. Niet

  Vegan jeans - duurzaam

  Vegan jeans

  Als vegan kan het soms een uitdaging zijn om een vegan jeans te vinden. Daarom ging ik op zoek naar welke merken dit aanbieden. Naar

  Vegan riemen voor dames en heren

  Vegan riemen voor dames & heren

  Vegan riemen? Ja hoor, vegan draait niet alleen om eten. Een degelijke riem is vaak gemaakt van leder en dat is een dierlijk materiaal wat

  Download gratis weekmenu

  vegan weekmenu