Dit is een heel simpel recept. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en een koffiemolentje.
Voeg alle ingrediënten samen in een koffiemolen en mix. Klaar is kees.
Deze vegan parmezaan kan je over een pasta strooien, maar is ook lekker op een gepimpte salade.
Koken is al lang niet meer het verplichte dagelijkse ritueel puur om ons te voeden.…
Steeds meer mensen zoeken naar plantaardige alternatieven voor vlees, zuivel en eieren. Misschien wil je…
Wij zijn ondertussen al een tijdje de navulbare, duurzame en 100% natuurlijke deodorant van WILD…
Je weet vast wel dat bier goed samengaat met bepaalde gerechten, maar heb je gehoord…
Als fanatieke kok heb je natuurlijk een goed uitgeruste keuken nodig. Hoe beter jouw keuken…
Bij de populaire Nederlandse winkelketen HEMA vind je een ruim aanbod hoogwaardige pannen en stijlvol…
View Comments
Omdat de smaak van parmezaanse kaas van glutamaat komt kunnen de vlokken prima door Ajinomoto of MSG vervangen worden
Parmezaan mix ik ook wel eens door de overgebleven vochtige pulp die overblijft van zelfgemaakte plantaardige melk. Elk soort pulp leent zich daarvoor. Mijn niet-veganistische gasten reageren hierop altijd enthousiast en met verbazing.
Hallo
Notenkaas heb ik gemaakt met macadamia noten en bieslook en zout
Kan ik brood vervangen door iets beters en gezonder?
Hey Elke!
Hoe lang kan je dit bewaren? In de frigo of niet?
Groetjes,
Nele
Hoi Nele, Je kan het in een afgesloten potje bewaren. Hoeft niet in de koelkast (mag wel). Heb nog niet getest hoe lang je het kan bewaren, was altijd op voor het slecht was. Zeker 1-2 weken.
Kan dat met iets anders dan gistvlokken ?
Hoi Lutgard, met de noten kan je variëren, maar de gistvlokken geven juist de kaasachtige smaak.