Vegan parmezaanse kaas maken

Vegan parmezaan maken met cashewnoten en gistvlokken

Dit is een heel simpel recept. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en een koffiemolentje.

Ingrediënten Vegan parmezaan

  • 2 el cashewnoten (ca 30 gram)
  • 1 el edelgistvlokken
  • snuifje zout
  • opt: beetje knoflookpoeder

Voeg alle ingrediënten samen in een koffiemolen en mix. Klaar is kees.

Deze vegan parmezaan kan je over een pasta strooien, maar is ook lekker op een gepimpte salade.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

8 reacties

  1. Parmezaan mix ik ook wel eens door de overgebleven vochtige pulp die overblijft van zelfgemaakte plantaardige melk. Elk soort pulp leent zich daarvoor. Mijn niet-veganistische gasten reageren hierop altijd enthousiast en met verbazing.

    1. Hoi Nele, Je kan het in een afgesloten potje bewaren. Hoeft niet in de koelkast (mag wel). Heb nog niet getest hoe lang je het kan bewaren, was altijd op voor het slecht was. Zeker 1-2 weken.

Praat lekker mee ...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • vegan kookboeken
  • Meest recente berichten

  • Recente reacties

  • Ook lezen?

    Aardappel-prei soep recept

    Aardappel-prei soep (recept)

    Een soep ‘s middags gaat er altijd in, zeker in de winter. Deze aardappel-prei soep is makkelijk te maken, maar geeft toch een speciale smaak

    Proteïne koffie recept vegan

    Proteïne koffie (recept)

    Proteïne koffie is makkelijk te maken. Je kan kiezen voor een proteïne shake met koffiesmaakje, maar als je aan warme koffie proteïne poeder wilt toeven