Vegan parmezaanse kaas maken

Vegan parmezaan maken met cashewnoten en gistvlokken

Dit is een heel simpel recept. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en een koffiemolentje.

Ingrediënten Vegan parmezaan

  • 2 el cashewnoten (ca 30 gram)
  • 1 el gistvlokken
  • snuifje zout
  • opt: beetje knoflookpoeder

Voeg alle ingrediënten samen in een koffiemolen en mix. Klaar is kees.

Deze vegan parmezaan kan je over een pasta strooien, maar is ook lekker op een gepimpte salade.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

8 reacties

  1. Parmezaan mix ik ook wel eens door de overgebleven vochtige pulp die overblijft van zelfgemaakte plantaardige melk. Elk soort pulp leent zich daarvoor. Mijn niet-veganistische gasten reageren hierop altijd enthousiast en met verbazing.

    1. Hoi Nele, Je kan het in een afgesloten potje bewaren. Hoeft niet in de koelkast (mag wel). Heb nog niet getest hoe lang je het kan bewaren, was altijd op voor het slecht was. Zeker 1-2 weken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • vegan kookboeken
  • Meest recente berichten

  • Recente reacties

  • Ook lezen?

    Zelf appelmoes maken - recept

    Zelf appelmoes maken – recept

    Mijn vriend had biologische appels meegebracht om appelflappen van te maken. Maar aangezien er nog over waren leek het me leuk om er appelmoes mee

    kipkruiden maken - recept

    Zelf kipkruiden maken – recept

    Kipkruiden, toegegeven; de naam is wat ongelukkig gekozen maar zo wordt deze kruidenmelange nou eenmaal genoemd. Het is bijzonder lekker in tal van gerechten en