Dit is een heel simpel recept. Je hebt maar een paar ingrediƫnten nodig en een koffiemolentje.
Ingrediƫnten Vegan parmezaan
- 2 el cashewnoten (ca 30 gram)
- 1 el edelgistvlokken
- snuifje zout
- opt: beetje knoflookpoeder
Voeg alle ingrediƫnten samen in een koffiemolen en mix. Klaar is kees.
Deze vegan parmezaan kan je over een pasta strooien, maar is ook lekker op een gepimpte salade.
9 reacties
Omdat de smaak van parmezaanse kaas van glutamaat komt kunnen de vlokken prima door Ajinomoto of MSG vervangen worden
4
5
Parmezaan mix ik ook wel eens door de overgebleven vochtige pulp die overblijft van zelfgemaakte plantaardige melk. Elk soort pulp leent zich daarvoor. Mijn niet-veganistische gasten reageren hierop altijd enthousiast en met verbazing.
Hallo
Notenkaas heb ik gemaakt met macadamia noten en bieslook en zout
Kan ik brood vervangen door iets beters en gezonder?
Hey Elke!
Hoe lang kan je dit bewaren? In de frigo of niet?
Groetjes,
Nele
Hoi Nele, Je kan het in een afgesloten potje bewaren. Hoeft niet in de koelkast (mag wel). Heb nog niet getest hoe lang je het kan bewaren, was altijd op voor het slecht was. Zeker 1-2 weken.
Kan dat met iets anders dan gistvlokken ?
Hoi Lutgard, met de noten kan je variƫren, maar de gistvlokken geven juist de kaasachtige smaak.