Vegan parmezaanse kaas maken

Vegan parmezaan maken met cashewnoten en gistvlokken

Dit is een heel simpel recept. Je hebt maar een paar ingrediƫnten nodig en een koffiemolentje.

Ingrediƫnten Vegan parmezaan

  • 2 el cashewnoten (ca 30 gram)
  • 1 el edelgistvlokken
  • snuifje zout
  • opt: beetje knoflookpoeder

Voeg alle ingrediƫnten samen in een koffiemolen en mix. Klaar is kees.

Deze vegan parmezaan kan je over een pasta strooien, maar is ook lekker op een gepimpte salade.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

9 reacties

  1. Parmezaan mix ik ook wel eens door de overgebleven vochtige pulp die overblijft van zelfgemaakte plantaardige melk. Elk soort pulp leent zich daarvoor. Mijn niet-veganistische gasten reageren hierop altijd enthousiast en met verbazing.

    1. Hoi Nele, Je kan het in een afgesloten potje bewaren. Hoeft niet in de koelkast (mag wel). Heb nog niet getest hoe lang je het kan bewaren, was altijd op voor het slecht was. Zeker 1-2 weken.

Praat lekker mee ...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • vegan kookboeken
  • Meest recente berichten

  • Recente reacties

  • Ook lezen?

    Recepten met Oost-Indische kers

    Recepten met Oost-Indische kers

    Op deze pagina verzamel ik al onze recepten met Oost-Indische kers. Is Oost-Indische kers eetbaar? Oost-Indische kers is niet alleen een mooi plant om naar

    Download gratis weekmenu

    vegan weekmenu