Vegan spiegelei met MyEy

Gepubliceerd op:
Vegan spiegelei maken met MyEy

Ofwel

 • 1 MyEy Eigeel maken en 1 MyEy Eiwit volgend de instructies. Voeg een beetje zout op en verwarm beide mengsels apart. Laat vervolgens afkoelen zodat de eimengsels steviger worden.

Ofwel

 • Neem 1-1,5 el MyEy Eigeel en klop dit met een vork met 2 el water.
 • Neem 1-1,5 el MyEy Eiwit en klop dit met een vork met 2 el water.

 

Bereiding MyEy spiegelei

Verwarm olijfolie. Doe het eigeel in het midden van de pan en daarrond een grote cirkel met eiwit. Laat bakken en ga zorg met een vork dat het “spiegelei” los in de pan ligt. Strooi er versgemalen zwarte peper over en laat enkele minuten bakken.

Je kan dit bereiden en de volgende dag eten. Verwarm dan het spiegelei, doe er enkele druppeltjes olie over en een beetje bieslook. Wie dacht dat jij nooit nog spiegeleieren kon eten?

2 gedachten over “Vegan spiegelei met MyEy”

 1. Hallo, ik had laatst een quiche gemaakt met myey, maar vond het niet zo lekker. Nu zie ik in je recept dat je eerst een roux maakt met boter en bloem, dus dat ga ik zeker eens proberen.
  Kan je hiermee ook gewoon een omelet maken ? Doe je er dan nog iets bij zoals soyaroom of zo, en kan dat misschien ook voor de quiche, zodat je de bloem kan weglaten ?

  Beantwoorden
  • Hoi Lydia
   Ik vond de quiche zelf wel lekker. De roux zorgt ervoor dat alles mooi aan elkaar plakt. Heb het nog niet geprobeerd met sojaroom, maar zal dat volgende keer eens testen.

   Een omelet maken gaat, ik heb eens een Duits recept gevolgd, dat ging wel van smaak, maar was niet echt super. Was beter toen ik er ook tomaten bij bakte. Zij deden er vrij veel bloem bij, waardoor je meer een soort pannenkoek kreeg. Ik ga het binnenkort nog eens op een andere manier testen, zonder de bloem, maar met enkel sojamelk toegevoegd.

   Roerei volgens MyEy zelf. 1 Eigeel en 1 eiwit maken, beide laten indikken in de pan en dan samenvoegen. Peper en kala namak toevoegen. Eventueel ook gebakken uitjes en tofu of vegan worstjes toevoegen.

   Beantwoorden

Plaats een reactie