In deze tijd van drukdrukdruk en snelsnelsnel schiet bij heel wat gezinnen het koken er soms wel eens in. Terwijl een gezonde maaltijd, met verse groenten er juist voor zorgt dat je je beter voelt en dat je het drukke leven aan kan. Het boek “De snelle vegetariër” van Jacinta Bokma geeft je hierbij een helpende hand om heerlijke recepten in een handomdraai te maken.
Makkelijk, goed verkrijgbare, betaalbare ingrediënten
Vaak krijg ik te horen: vegetarisch is duur, waar vind je al die moeilijke ingrediënten, ik heb er nog nooit van gehoord. In dit boek zijn allemaal makkelijk te vinden ingrediënten gebruikt. Soms wijkt Jacinta hiervan af, dan gaat het om producten die lang houdbaar zijn, of seizoensgroenten die heerlijk zijn en voedzaam.
Er is ook een hoofdstuk gewijd aan budgetkoken & slimme kliekjes. Restjes van andere recepten die je de volgende dag kan hergebruiken in een nieuw gerecht.
Voor het milieu en de dieren
Jacinta wil het mooi, lekker, gezond, betaalbaar, maar ze wil ook haar steentje bijdragen aan een betere wereld. Vaker geen vlees eten is goed voor het milieu. In dit boek vind je hiervoor heel wat inspiratie.
Snoepen zonder schuldgevoel
Enkele recepten zullen je doen watertanden. Snoepen, smullen, is dat wel gezond? jazeker, met de superontbijtmuffins, de chocolade-troost-balletjes, hartige nori-popcorn, rozevingerigedageraad-smoothie.
Variaties en tips
Wat ik altijd leuk vind aan een kookboek is dat er tips bij staan en variaties op het gerecht. In dit mooi geïllustreerde boek, ging mijn aandacht al snel naar alle tips en variaties op het gerecht. Superleuk!
Echt supersnel
Bij alle recepten staat hoeveel tijd je nodig hebt om het gerecht te bereiden + eventueel de tijd voor in de oven. Heel bijzonder is de 3-minuten-brownie. 3 minuten!!! En nog volledig plantaardig ook. Het langstdurende recept is 30 minuten en dat is een uitzondering in dit boek: vaak vind je recepten van 20, 15,10, 5 minuten of zelfs minder.
Geen tijd hebben om zelf gezond en lekker te koken is nu echt geen uitvlucht meer.