Dog.Eat.Plant – Lisette Kreischer en Rick Scholtes (review)

Dog.Eat.Pant - Lisette Kreischer en Rick Scholtes (review)

Lisette Kreischer heeft net een nieuw boek uit. Deze keer is het samen met Rick Scholtes geschreven. Dog.Eat.Plant, toen ik hoorde dat ze ermee bezig waren was ik al heel benieuwd om er een review over te maken.

Dog.Eat.Plant – het boek

Het is een iets controversiëler boek, want vaak is er een grote discussie over het wel of niet vegan voeding aan honden te geven. Zelf ben ik ooit naar een lezing geweest van een doktoraatsstudente waardoor ik gerust gesteld was om Snoopy ook vegan eten te geven.

Ik weet zo al drie mensen die ik ken, die hun hond hebben zien genezen nadat ze zijn overgeschakeld naar plantaardig.

Het vergt heel wat moed om dit boek uit te brengen. Ik veronderstel dat ze heel wat zooi over hun hoofd gaan krijgen. Ze hebben zelfs een andere uitgever moeten zoeken en sommige boekhandels willen het niet eens verkopen, maar dit laat hen niet tegen houden om dit verhaal naar buiten te brengen. 

Als je vegan bent voor de dieren of het milieu, wilt je natuurlijk niet nog vlees gaan kopen voor je lieve huisgenoot. Maar uiteraard wil je wel dat hij of zij lekker en gezond kan eten en zeker geen tekorten zal oplopen.

Het boek Dog.Eat.Plant is wetenschappelijk onderbouwd. Ze zijn dus niet alleen vanuit hun eigen ervaring uit gegaan, maar hebben hiervoor wetenschappers, dierenartsen en andere specialisten ingeschakeld.  Je krijgt ook mee welke voedingsstoffen zeker nodig zijn.

Wil je graag zelf gaan koken of bakken voor je hond, dan kan je aan de slag met de 10 recepten die er in staan. 7 hiervan zijn volwaardige maaltijden en 3 snackjes. Deze recepten zijn gecontroleerd door dierenvoedingsdeskundige Esther Hagen-Plantinga.

Zoals ik gewoon ben van de boeken van Lisette spatten de foto’s er vanaf.

Zodra ik het boek gelezen heb en wat klaar heb gemaakt voor Snoopy, vertel ik er nog meer over.

Wie zijn Lisette Kreischer en Rick Scholtes

Lisette Kreischer heeft al heel wat prachtige boeken op haar naam staan: Man.Eat.Plant, The Plant Pharmacy, non*fish*a*li*cious, Ecofabulous koken in alle seizoenen, Groente uit zee, Plantpower, Wat de pot schaft, Lisette in luilekkerland, Veggie in pumps.

Behalve kookboeken maken is ze nog op een andere manier ondernemend in de vegan wereld. Ze is namelijk ook mede-oprichter van The Dutch Weedburger.

Rick Scholtes heb ik leren kennen op de vegan beurzen. Als ik er zelf met mijn kookboeken stond, had Rick er ook een stand met dierenvoeding. Hij is namelijk de eigenaar van Vegavriend. Hij is bovendien hondengedragstherapeut en milieudeskundige.

Heb jij het boek Dog.Eat.Plant al gelezen? Of ben je het van plan aan te schaffen? Laat dan zeker je reactie achter onderaan deze pagina.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
  • vegan kookboeken
  • Meest recente berichten

  • Recente reacties