Echt (w)eten – Viviane Van Dyck en Rik Vermuyten

Viviane Van Dyck geeft les aan het Oost West Centrum Antwerpen, meer bepaald bij de opleiding Voeding en Vitaliteit. Rik Vermuyten is acupuncturist en voedingsconsulent. Over natuurlijke gezondheid vanuit de oosterse filosofie geeft hij al meer dan 40 jaar lezingen en seminaries. Samen hebben ze het kookboek Echt (w)eten gemaakt.

Viviane Van Dyck had al een eerste kookboek in 2011: Viv’s Vitale keuken.
Echt (w)eten is haar 2de kookboek.

Gezond koken volgends de vijfseizoenskeuken

Het boek is gebaseerd op de Oosterse filosofie en is daarom – net zoals het boek My New Roots –  opgedeeld in 5 seizoenen. Lichaam, geest en recepten die je lichaam voeding worden volgens deze 5 seizoen verdeeld en uitgelegd. Elk seizoen begint met wat uitleg gevold door de recepten die ideaal zijn voor dit seizoen.

Er worden vaak ook Oosterse ingrediënten gebruikt, die misschien niet voor iedereen vanzelfsprekend zijn, van sommige heb je misschien nog nooit gehoord. Maar achteraan in het boek staat een verklarende woordenlijst waar deze uitgelegd worden.

In de winter als het vriest trek je een dikke jas aan, muts en sjaal, maar in de zomer loop je er zo natuurlijk niet bij 😉 Daarom vinden de schrijvers het vreemd dat we in de winter wel zomervoeding eten terwijl je lichaam dit dan helemaal niet nodig heeft. In de supermarkt vind je elk fruit en groente namelijk het hele jaar door, maar het is beter om met de seizoenen mee te eten.

Het boek Echt (w)eten bevat 60 recepten en zijn allemaal veganistisch en suikervrij. Leuk te vermelden is dat achteraan het boek per seizoen menuvoorstellen staan. Dus gerechten uit het boek die perfect samengaan bij één menu.

De foto’s in het boek zijn van Heikki Verdurme die ook de foto’s van o.a. kookboeken van De Vegetarische Kookstudio gemaakt heeft en heel wat andere culinaire boeken. Het boek start met een voorwoord van Koen De Bouw.

Echt (w)eten uitgetest?

Heb je het boek zelf al en iets uit geprobeerd? Wat vind je ervan?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Praat lekker mee ...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • vegan kookboeken
  • Meest recente berichten

  • Recente reacties