Eet goed dat doet je goed – Chantal Voets

Hoe gezond & lekker koken met de juiste ingrediënten je leven kan veranderen!

Dit is de ondertitel van het boek en belangrijk voor Chantal. Want voeding moet je voeden en niet gewoon vullen met alle Westerse ziektes als gevolg. Ze laat zicht inspireren door de ayurvedische keuken, macrobiotiek, raw food, veganistische keuken en de juiste voedselcombinaties volgens Dr. de Hay.

Amanprana

Chantal Voets is samen met haar man Bart Maes oprichter van Amanprana. Amanprana is bekend van de biologische kokosolie en andere gezonde producten die je bij de natuurwinkel vindt.

Eet goed dat doet je goed - inhoudstafel

In het boek vind je ontbijtgerechten, lunch, voedzame vezels, fingerfood, hartverwarmende thee’s en soepen, groente gerechten, desserts. Deze worden voorzien van prachtige sfeerfoto’s. De 130 recepten zijn niet allemaal vegan, want er staan eieren en kaas in, maar aangezien ze mede geïnspireerd zijn op de veganistische keuken, vind je deze er wel in terug. Aangezien Chantal en Bart zelf vegetariër zijn, zijn alle recepten uiteraard wel vegetarisch 🙂

Ik moet de recepten zelf nog uitproberen, maar ze zouden wel heel makkelijk zijn zodat je er ook lekker door de week mee aan de slag kan.

Eet goed dat doet je goed - Chantal Voets

Op zoek naar ingrediënten

Met alleen een kijkje in de supermarkt te nemen, zal je er niet komen om deze gerechten te maken. Als je sowieso een regelmatige bezoeker van de natuurwinkel bent, zal je de meeste ingrediënten wel kunnen vinden. Uiteraard wordt steeds gewerkt met AmanPrana producten, maar daarnaast ook ingrediënten zoals miso, bananenbladeren, allerlei kruiden, oranjebloesemwater,…

Mooie toelichtingen

Het is dus eerder een boek als je al wat verder staat in je kennis van bepaald ingrediënten. Alhoewel de ingrediënten allemaal van uit het hart toegelicht worden. Van de producten, gezondheid krijg je achtergrondinfo mee zodat je de recepten beter kan kaderen.

Bekende fans van Eet goed dat doet je goed.

Op de site van Amanprana vind je reacties van bekende fans van het boek en van Amanprana. Namen zoals Kim Clijsters, Marine Prenen, Veerle Dobbelaere, Pascalle Naessens, Lisette Kreischer, Dos Winkel, Rineke Dijkinga zie je in het boek en op de site als fan staan.

Speciale binding

Als ecominded bedrijf hebben ze ervoor gekozen om FSC papier te gebruiken waar ook nog eens minder water voor nodig is dan bij ander. De druk is met plantaardige inkten en groene stroom.

Eet goed dat doet je goed - zwarte binding

Je moet de coverpagina de andere kant opdraaien dan dat je gewoon bent. Hierna zie je aan de linkerzijde dat de binding in het zwart is, terwijl deze normaal gezien in het wit is.

Eet goed dat doet je goed bestellen?

Heb jij het boek Eet goed dat doet je goed? Laat dan zeker een reactie achter

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
  • vegan kookboeken
  • Meest recente berichten

  • Recente reacties