Grow Eat Share – Avalon

Grow Eat Share is het nieuwe boek van vegetarisch restaurant Avalon. Met hun eerste boek Puur & Vegetarisch wonnen ze de Vegan Award 2013 voor beste vegan kook- of lifestyleboek.

In dit nieuwe boek dat ook volledig duurzaam gedrukt is delen Tine Tomme, Marijke De Coninck, Bart Poelvoorde en Hans Van de Fraenen hun nieuwe recepten met jou. Daarnaast vertellen ze ook wat duurzaam koken voor hun betekend -> Eat

Grow Eat Share - kookboek Avalon

Eten is ook liefde en duurzaamheid

Het mooie is dat er naast de 120 recepten ook aandacht wordt besteed aan de filosofie van Avalon; niet alleen plantaardig is belangrijk, maar ook duurzaam geteelde groenten. In het gedeelte Grow vind je wat info over het samen duurzaam telen zoals bij de zelfoogstboerderijen, stadslandbouw en het langer bewaren van je geteelde vruchten door er bijvoorbeeld pickels van te maken.

In het gedeelte Share staat delen centraal, Avalon vind delen heel belangrijk, bijvoorbeeld van kennis, van lekker eten, maar ook samenwerken. Enkele projecten worden hierin kort toegelicht zoals:

  • Cargo Vélo: een fietskoerierdienst die de afhaalmaaltijden van Avolan bij je thuis brengt als je in Gent woont. Ik denk niet dat ze tot in Diest gaan fietsen 😉
  • Fair Festival: een tweejaarlijkse ecomarkt in Gent waar je bedrijven en organisaties kan leren kennen.
  • Far Field: groenten kweken in de buurt van de stad volgens de principes van de permacultuur. Hier wordt het groente-afval van Avalon gecomposteerd.

Voor mij zou het gedeelte Grow, de verhalen Eat en Share veel dieper mogen gaan, maar dan heb je 2 boeken nodig 😉

Mijn favorieten

koolrabirolletjes met zwarte olijven, sesamcracker en korianderdressing uit het boek Grow Eat Share van Avalon

Wat mij onmiddellijk in het oog springt zijn de wafeltjes van rode biet (als rode biet fan), waterkerssoep met kokos (ziet er lekker frisgroen uit) en de koolrabirolletjes met zwarte olijven, sesamcracker en korianderdressing (ik houd van bloemetjes op het menu). Dus deze 3 ga ik zeker als eerste uitproberen.

Alle gerechten zijn veganistisch, dus wel zo handig dat je niet moet liggen zoeken wat je al dan niet moet veganiseren. Glutenvrije gerechten worden met een icoon aangeduid.

Heb jij het al en wat heb je al uitgeprobeerd?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
  • vegan kookboeken
  • Meest recente berichten

  • Recente reacties