Kokos – Meredith Baird

Stralende zon … tropisch eiland … palmbomen …. daar neemt dit boek Kokos je mee naartoe. Niet letterlijk natuurlijk, maar wel aan de hand van allemaal gerechten met kokos.

Op de achterzijde van het boek staat vermeld “Alle gerechten in dit boek zijn ook geschikt voor vegetariërs, veganisten en raw food-lovers” Dat is dus ideaal 🙂

In het begin vind je informatie over wat er zoal is van kokos: kokoswater, geraspte kokos, kokosolie, kokosboter, kokosmeel,… en wat dat allemaal is. Ook leer je bepaalde dingen zelf maken zoals: kokosmelk, kokosboter, opgeklopte kokosroom, kokos sour cream en kokosyoghurt.

Hierna volgen meer dan 30 lekkere gezonde kokosrecepten voor zowel ontbijt, lunch, diner en dessert.

Het enige wat soms gebruikt wordt wat niet-vegan is, is honing, maar dat kan je makkelijk vervangen.

Meredith Baird, schrijfster van Kokos

De oorspronkelijke titel van het boek is Coconut Kitchen en is geschreven door Meredith Baird. Zij heeft haar hele leven al een passie voor een gezonde levensstijl en een voorliefde voor de vegetarisch keuken. Ze studeerde kunstgeschiedenis en daar is haar passie voor design ontstaan en dat wilde ze combineren met haar culinaire passie. Zo is ze gecertificeerd raw food chef en instructeur geworden.

Meredith is co-auteur van de boeken Raw chocolate, Everyday Raw Detox en Plant Food. Coconut Kitchen is haar eerste eigen boek.

Eet jij graag kokos? En op welke manieren?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
  • vegan kookboeken
  • Meest recente berichten

  • Recente reacties