Het nieuwe boek van Gaz Oakley is uit: Plants only kitchen. In het boek staan meer dan 70 gerechten die niet alleen eenvoudig zijn maar ook eiwitrijk.
Plants Only Kitchen
Eiwitrijke, glutenvrije en snelle (minder dan 15 minuten) gerechten worden met een icoontje aangeduid. Maar ook eenpansgerechten, kan glutenvrij gemaakt worden en ideaal voor mealpreppen vind je met een iccoon makkelijk terug. Verder kan je ook zien of een gerecht makkelijk of wat moeilijker is om te maken.
In een druk en jachtig leven tegenwoordig willen we liefst dat alles snel op tafel staat. Logisch ook, hier is dat ook geen uitzondering met een vriend die in een fulcontinue ploegensysteem werkt. Daarom zijn boeken met vegan makkelijke en snelle gerechten altijd welkom.
De gerechten zijn onderverdeeld in:
- Ontbijt
- Soepen
- Hapjes
- Perfecte pasta
- Krachtige curry’s
- Hoofdgerechten
- Ovengerechten
- Burgers
- Bijgerechten en salades
- Nagerechten
Wie is Gaz Oakly?
Gaz Oakly (27 jaar) is chefkok, auteur en Youtuber. Hij is heel erg populair. Zijn Youtube kanaal heeft maar liefst 1 miljoen abonnees en hij heeft meer dan een half miljoen volgers op Instagram onder de naam @avantgardevegan
School was niks voor hem, maar toen hij stopte ging hij in het restaurant van een hotel werken. Daar ontplooide hij zich helemaal. Hij werd steeds beter en ging in enkele andere restaurants werken, maar de lange dagen werden hem erg zwaar.
Als rust ging hij vrachtwagens uitladen. De extra vrije tijd deed hem deugd en hij begon terug te trainen. Daarvoor begon hij enorme hoeveelheden te eten om ook spieren op te bouwen maar voelde zich niet ok. Hij stak dat op de dierlijke eiwitten. Hij begon wat meer op te zoeken over veganisme.
Na het luisteren van een speech op Youtube besloot hij veganist te worden. Vervolgens ging hij experimenteren met recepten. Hij probeerde al pratend vrienden te overtuigen maar dat lukte niet. Maar toen hij voor hun kookte vielen hun ogen open.
In 2016 begon hij te delen op Instagram, deed pop-up diners en startte zijn Youtube-kanaal.