TLV Vegan – Jigal Krant (review)

TLV Vegan - Jigal Krant (review)

In deze review ga ik je het boek TLV Vegan tonen en vertellen wat ik ervan vind en waarover het gaat. In ieder geval al super dat er steeds meer nieuwe vegan kookboeken op de markt komen.

TLV Vegan – land zonder melk en honing is het vervolg op TLV – Recepten en verhalen uit Tel Aviv. Zijn eerdere boek won Het Gouden Kookboek.

Beide boeken zijn gemaakt door de Nederlander Jigal Krant, een culinair journalist, tv-kok en radiomaker.

Tel Aviv is door Er zijn meer dan 400 plekjes waar je vegan kan eten. Door The Independent werd Tel Aviv zelfs uitgeroepen tot vegan Capital of the world. Een half miljoen mensen zouden er vegan eten, waardoor het er ook heel gemakkelijk is om iets vegan voorgeschoteld te krijgen.

Inhoud TLV Vegan

Naast de vele foto’s en verhalen staan er uiteraard ook heel wat recepten in dit boek. Deze zijn onderverdeeld in:

  • Met je jatten: dit zijn gerechten die je met je handen eet. Denk hierbij aan pita of een burger
  • Aan tafel: Dit zijn de wat uitgebreidere lunches of diners. Dit zijn geen voorgerechten, hoofdgerechten,… zoals wij gewoon zijn maar allemaal losse gerechtjes die je samen kan eten. Je eet bijvoorbeeld 5 van deze gerechtjes tijdens een diner.
  • Salatiem: dit zijn een soort tapas gerechtjes waarbij je deelt met je tafelgenoten
  • Basisrecepten: dit zijn gerechten die als ingrediënt worden gebruikt in de voorgaande hoofdstukken.

Er worden wat typische smaakmakers gebruikt, en daarvan vind je vooraan het boek meer info over.

TLV Vegan

TLV Vegan (review)

Het is een echte kloefer zouden we hier zeggen. Wat in het mooi Nederlands heel erg dik betekent. Het boek telt maar liefst 448 bladzijden. Als je er doorheen bladert (check ook mijn video) zie je dat het geen puur kookboek is. Er staan wel heel veel recepten in, maar daarnaast ook heel veel foto’s van Tel Aviv en verhalen.

Wat ik al geleerd heb uit het boek is dat je als veganist best het woord “Tivoni” leert als je naar Israël gaat, want dat betekent veganistisch.

Wat verder nog bijzonder is, is dat bij de meeste recepten een icoon van een wijnfles bij vermeld staat. Hier deelt sommelier Jessy Bodec welke wijn, bier of andere drank het best past bij dat gerecht 

Op de achterzijde van het boek staat dat een koningoesterzwam een koningoesterzwam mag zijn i.pv. dat deze omgevormd wordt tot Pulle park en cashewnoten geen vegan camembert hoeven te worden maar gewoon cashewnoten mogelijk blijven. Er wordt dus met de pure ingrediënten gewerkt.

Ik las nog in een review van iemand dat ze het helemaal geweldig vond en niet eens van koken hield. En bovendien ook geen vegan was. 😉 Helemaal leuk natuurlijk als een vegan boek ook niet-vegans kan aanspreken.

Er zijn heel wat gerechten die er super lekker uit zien en die ik binnenkort eens wil uitproberen zoals de pita bruschetta met tuinbonenpaté, aubergineteefjes, bloemkoolroosjes, de gegrilde spitskool en de verschillende variaties van de choemoes (wat op hummus lijkt).

Heb jij het boek TLV Vegan ben, dan ben ik heel benieuwd wat jij hebt gemaakt. Lijkt je dit een leuk boek of toch minder je ding? Laat het zeker weten onderaan deze pagina in een reactie.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
  • vegan kookboeken
  • Meest recente berichten

  • Recente reacties