Vegaverso Leuven – onze lunchtip

Broodje Toneen

[Update: VegaVerso is jammer genoeg definitief dicht]

Ik heb het al vaker gezegd; Leuven wordt na Gent stilaan dé stad waar je als veganist zorgeloos je buikje kan vullen.

Greenway was er natuurlijk al een tijdje en heeft steeds een aantal 100% plantaardige gerechten op de kaart staan. Vegaverso is echter de lunchzaak waar je al helemaal niet meer naar het welbekende ‘V’  icoontje moet zoeken. Simpelweg alles op de kaart is er plantaardig!

En die kaart is ook nog eens uitgebreid 🙂

Stijn De Kock bij Vega Verso

Lunchen bij Vegaverso

Om de één of andere reden zijn we er eerder niet aan toegekomen over Vegaverso te bloggen. Het is nochtans ons derde (of vierde)  bezoek aan de gezellige zaak van uitbaatster Tilly Van Achter.

Hoog tijd voor een impressie dus!

Hoewel Vegaverso in het weekeinde ook ‘s avonds geopend is, is het voor ons vooral een lunchzaak. Ze serveren althans maaltijden die ik als ‘typisch lunch’ zou omschrijven. Zoals onder andere broodjes, burgers, wraps en not-dogs (héhé).

En taart en gebak…vind ik ook niet onbelangrijk.

Taarten en desserts bij Vega verso

Anyway; nu Leuven steeds vegan-vriendelijker word, gaan wij er tegenwoordig sneller naartoe om de winkelstraten aldaar onveilig te maken.

Nou ja… winkelstraten. Winkelstraat eigenlijk. Elke’s favoriete kledingzaak ligt vlak naast Greenway en is op 5 minuten wandelafstand van Vegaverso.  Geen idee hoe de rest van Leuven eruitziet.

Onze insteek is dus steeds; ‘s middags even een snelle hap bij Vegaverso en daarna het bruto nationaal product van België uitbesteden aan (eco-verantwoord) textiel.

Prima dagje uit, toch?

Wat hebben we gegeten?

Zoals gezegd is de kaart bij Vegaverso uitgebreid. Als ik eerlijk ben, vind ik het soms zelfs een beetje teveel van het goede. De kaart zelf (zie foto) tovert wel meteen een glimlach op je gezicht maar vervolgens ben ik minstens 10 minuten zoet met het maken van een keuze.

Dat is verder uiteraard een luxeprobleem. Beter veel keuze, dan geen keuze…laat dat duidelijk zijn 🙂

Menukaart van Vega Verso

Alvast 1 ding dat opvalt bij Vegaverso; de porties. Ik had in eerste instantie mijn zinnen gezet op een burger van rode biet (+/- €12) maar ik zag die vervolgens aan een andere tafel geserveerd worden.

Jezus, wat een joekel!

Een snelle hap in gedachten heb ik mijn keuze dus aangepast naar een ‘Smokey Burger’. Er van uitgaande dat de prijs daarvan (+/- €8) impliceert dat de portie dan ook kleiner is.

Wrong…so wrong!

burger-broodje-vegaverso

Ook Elke’s keuze (een ‘toneen’ burger), bleek in de praktijk nog steeds een uit de kluiten gewassen burger met een royale vulling. Geen idee of de foto’s de grootte goed weergeven maar laat ik het zo zeggen; verdubbel het formaat van de gemiddelde ‘marktkraamhamburger’ gerust.

Let wel; ik ben persoonlijk niet rouwig om grote porties maar dit zie je zelden. Het bijgeleverde bestek is daarbij ook zéér welkom.

Deze burger met je handen eten, betekent gegarandeerd een paar extra handwasjes en veel, héél veel kans dat het grootste deel van de burger eindigt op de vloer. Of op de kleding van de persoon aan de tafel naast je (sorry again!).

Maar hebben we lekker gegeten? Absoluut. En genoeg ook.

Elke Aerts bij Vega Verso

‘Vleesvervangers’ beu

Wat ik me tijdens het eten wel heb voorgenomen, is dat ik de volgende keer toch ga kiezen voor een burger/wrap/broodje zonder kant-en-klare vleesvervanger.

Het komt waarschijnlijk door het feit dat we zelf een webshop hebben gehad (lees; zelf méér dan genoeg van die vleesvervangers naar binnen hebben gewerkt), dat ik ze inmiddels een tikje beu gegeten ben.

Persoonlijk zou ik het liefst zien dat er vers bereide burgers en co. (seitan/groenten/bonen/tofu/all together) geserveerd worden. Maar oké…ik snap natuurlijk zelf ook dat zoiets massa’s tijd kost. Tijd die er meestal niet is omdat het runnen van een zaak al moeilijk genoeg is.

Ik bedoel; ik deed het zelf 3 maanden (pop-up resto Sprouts) en na afloop zag ik eruit alsof je me zo naar het containerpark kon brengen.

Interieur Vega verso

Dus oké, mea culpa! Zoals gezegd hebben we écht wel lekker gegeten en het is altijd super om in Vegaverso te vertoeven.

Elk bord ziet er ook fantastisch uit en qua prijs-kwaliteit (en kwantiteit) zit je bij Vegaverso sowieso gebeiteld. Wie hier met honger van tafel gaat, heeft vast een lintworm als huisdier 😉

Bovendien maakt niemand betere sauzen dan Tilly. Wie ook maar één tikje verschil proeft tussen haar vegan cocktailsaus en de traditionele versie heeft bijzonder alerte smaakpapillen.

Toonbank Vega verso Leuven

Kortom; Vegaverso met een bezoekje vereren raden wij je van harte aan! En met zo’n uitgebreide keuze kan het niet anders of er is altijd wel iets wat jij persoonlijk super lekker vindt.

Bovendien moet je wel regelmatig terugkeren voor de rest van de kaart. Gaan wij ook weer doen 😉

Meer info over Vegaverso (menu, openingsuren, …) vind je hier

Vegaverso al een bezoekje gebracht? Deel onderaan je mening, favoriete snacks en/of andere leuke trivia 🙂

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

4 reacties

 1. Hun broodje falafel is goddelijk lekker. (Ook hier weer een reuzenportie.) De combinatie van goede falafel, hummus, look en chilisaus is echt de max.

 2. Aangezien je Leuven nog niet zo goed kent: ik ga altijd naar Shav’t om mijn vegan inkopen te doen. Net zoals de menukaart bij Vega Verso moet je niet opzoek gaan naar de ‘V’ want alles is 100% plantaardig en je kan er bovendien versgemaakte ‘kazen’ kopen 🙂

Praat lekker mee ...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • vegan kookboeken
 • Meest recente berichten

 • Recente reacties

 • Ook lezen?

  Vegans op vakantie in La Roche Ardennen

  Vegans op vakantie in de Ardennen

  Afgelopen week gingen we een paar daagjes naar de Ardennen, La Roche om precies te zien. We hadden een leuk appartement gevonden om te verblijven.

  The Avocado Show Amsterdam

  The Avocado Show

  Mijn vriend deed in november mee aan tryvegan en om zichzelf te belonen wilde hij graag naar de Vegan Junkfood Bar. Die gerechten die hij