Wat is vegan chocolade?

Jammer genoeg is niet alle chocolade veganistisch. Bij melkchocolade is dat al wel duidelijk, maar zelfs bij pure chocolade (de zwarte) kan je je soms vergissen als je niet op de verpakking kijkt. Pure chocolade zou vanzelfsprekend zonder melk of melkpoeder moeten zijn, maar de laatste tijd kom je het steeds vaker met melkpoeder tegen. Heel vreemd, waarschijnlijk omdat het dan goedkoper is. Dus best altijd even de verpakkingen nalezen.

Kan ik dan geen chocolade meer eten als veganist? Jawel hoor, er is ook veganistische chocolade.

Maar wat is nu veganistische chocolade?

Veganistische chocolade is chocolade waarin geen dierlijke producten zitten. Dus geen melk of melkpoeder. De pure chocolade zonder toegevoegd melkpoeder is veganistisch. Maar dat is niet het enige dat je kan eten, ook van bruine en witte chocolade zijn vegan varianten. I.p.v. koemelk is er dan meestal rijstmelk of rijststroop aan toegevoegd.

Welke chocolade is veganistisch?

Zelf vinden we deze van het merk Wiloco heel erg lekker. Behalve repen chocolade zijn er ook truffels en zeevruchten (= zeebanket voor de Nederlands ;-)) Behalve dat die veganistisch is, is deze ook biologisch en gezoet met kokosbloesemsuiker waardoor het ook beter is voor het milieu en gezonder.

Ook Bonvita heeft chocolade met rijstmelk.

Er bestaat zelfs rauwe veganistisch chocolade. Het merk Lovechoc is de bekendste.

Wist je trouwens dat wij een kookboek hebben gemaakt met allemaal desserts? En dat daarin bijvoorbeeld een veganistische chocoladetaart staat? Njammie! 🙂
Meer info over het boek >>

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • vegan kookboeken
  • Meest recente berichten

  • Recente reacties