Welke soorten messen zijn er?

Om goed te kunnen snijden is het van belang het juiste mes te gebruiken en te zorgen dat dit scherp is.

Broodmes

broodmes

Een broodmes is een groot gekarteld mes. Naast het snijden van zelfgebakken brood, kan je het ook gebruiken om ananas en meloen in plakken te snijden.

Broodmes kopen? >>

Gekarteld mes

gekarteld mes

Een gekarteld mes is ideaal om zachtere groenten te snijden zoals een tomaat. Zo krijg je er grip op en schuift het mes niet van je tomaat af. Dit is ook handig als je bijv. een tofuworstje in de lengte wil doorsnijden om zo tussen een broodje te leggen.

Gekarteld mes kopen >>

Koksmes

koksmes

Een koksmes dient om fruit, groenten, kruiden te hakken en te snijden. Dit is het mes dat je het meest van de tijd zal gebruiken. Dit is een vrij groot mes van ca 20 cm lang.
Laat het voorste stuk van je mes op je snijplank rusten en maak vervolgens een beweging op en neer. Zo ga je je groenten in stukjes hakken. Maak van je hand waar je niet mee snijdt een soort klauw. Schijf deze dan steeds verder weg van het mes zodat je hand je mes begeleid, maar je vingers er niet afsnijdt.

Koksmes kopen? >>

Officemes

Een officemes wordt ook aardappelmes of keukenmes genoemd. Ideaal voor het schillen en snijden van kleinere groenten. Het is een beetje groter dan van die goedkope aardappelmesje die meebuigen en is heel veelzijdig.
Hiermee kan je bijvoorbeeld de schil van de ui ontdoen.

Officemes kopen >>

Aanzetstaal

Met een aanzetstaal kan je je mes langer scherp houden. Dit doe je door met het mes over het aanzetstaal te schuiven. Een aanzetstaal dient niet om een bot mes scherp te krijgen, maar wel om het mes te onderhouden. Een bot mes krijg je terug scherp door het te slijpen met een wet- of slijpsteen of een messenslijper. Je kan het ook professioneel laten doen.

Aanzetstaal kopen >>

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

Praat lekker mee ...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • vegan kookboeken
  • Meest recente berichten

  • Recente reacties

  • Ook lezen?

    Download gratis weekmenu

    vegan weekmenu